Aydın’da kış hazırlıkları

Aydın’da kış hazırlıkları

KÖYLÜLER SOĞUK GEÇMESİ BEKLENEN KIŞ NEDENİYLE TEMKİNLİ DAVRANIYOR

Gerçek Gazetesi
Türkiye'nin en sıcak ve ılıman illerinin başında gelen Aydın'da bu yıl kış şimdiden kendini hissettirmeye başladı. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan soğuklar nedeniyle köylüler soğuk geçmesi beklenen kış mevsimin nedeniyle temkinli davranıyor. Bir çok köyde vatandaşlar son günlerde zamanlarını kışın yakacakları odunları toplayarak geçiriyor.
Köyde yaşayan biri için kış sezonunda en önemli ihtiyacın, un, yağ ve odun olduğunu belirten köylüler bu üç madde bulunduğu sürece hiçbir zaman dara düşmeyeceklerini inanıyor. Yağlarını geçen yoldan hazırladıklarını yolların kapanma ihtimali nedeniyle de şimdiden birkaç çuval un stokladıklarını belirten Nazilli İlçesi'ne bağlı Aşağıyakacık Köylüleri bölgede en çetin kışın kendi köylerinde yaşandığını belirttiler.
Kış hazırlığı yapan köylülerden Mehmet Aktaş, Bu kış çok zorlu geçecek. Geçen seneden depoladığımız odunların bir kısmı hala duruyor. Çünkü geçen sene kuraklığın da etkisiyle fazla soğuk olmadı. Ama bu sene kış kendini erken hissettirdi. Atalarımızdan öğrendiğimize göre eğer ayva verimi yüksek olursa, sonbaharda gökyüzü karanlık olursa o yılın kışı çetin geçer. Yılın bu özelliklerini gördük. Bu nedenle şimdiden tedbirimizi alıyoruz dedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.