Aydın'da liseli öğrenciler adım adım üniversiteli olacak

Aydın'da liseli öğrenciler adım adım üniversiteli olacak

Aydınlı 11. sınıf öğrencilerini ADÜ’yü tanıtmak ve üniversite öğrencileriyle buluşturmak amacıyla Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ADÜ arasında ‘Adım Adım Üniversiteye’ adlı protokol imzalandı.

Aydın’da ortaöğretim hizmeti veren okulların 11. sınıfında öğrenim gören öğrencilere mesleki rehberlik ve kariyer danışmanlık hizmeti vermek, Adnan Menderes Üniversitesi’ni (ADÜ) tanıtmak, üniversitede okuyan öğrencilerle buluşturmak ve meslek seçimi konusunda bilinç oluşturmak amacı ile Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ADÜ arasında ‘Adım Adım Üniversiteye” adlı protokol imzalandı. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ile Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre arasında imzalanan protokolle Aydın genelinde 11’nci sınıf öğrencileri ADÜ’deki fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları ile üniversite imkânlarını tanımak, üniversite ortamı ile ilgili bilgilenmeleri sağlanacak.
ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTEDE DERSLERE DE GİRECEK
Öğrencilerin seçtikleri bölümlerle ilgili olarak ileri hayatlarında pişman olmamaları yönünde ve okumayı hedefledikleri bölümleri yerinde görerek karar vermeleri için böyle bir çalışmaya imza attıklarını dikkat çeken Aydın İl milli eğitim Müdürü Töre, “İldeki bütün 11. sınıf öğrencilerini 12. sınıfa başlamadan önce üniversiteye götürerek ve derslere girmelerini sağlayacağız. Öğrenciler hangi alana yönelmek istiyorlarsa o fakülteye gidip ağabeyleri ve ablaları ile derslere girecekler. Çocuklar bir kişiyi örnek alarak o mesleği seçtiğinde o bölümü okumaya başladığında o bölümün kendisine göre olmadığını derslerinin çok ağır olduğunu ve ilgisini çekmediğini ve bu anlamda okulu yarıda bırakanların olduğunu biliyoruz. Bu zaman kaybını gençlerin yaşamaması için böyle bir girişimde bulunduk. Onun için meslek seçimlerini yaparken öncelikle öğrencilik yaşamlarının nasıl geçireceklerini, günde kaç saat ders çalışacaklarını, nasıl bir ders çalışma temposunun kendilerini beklediğini ağabeylerinden ablalarından öğrenerek, sorgulayarak, derslere girerek, yaşamalarını istiyoruz. Daha bilinçli ve daha doğru, geriye dönüşü olmayan meslekler seçmelerine yardımcı olmaya çalışacağız” dedi.
“ÖĞRENCİLERİMİZİN ÖNCELİĞİNİN ADÜ OLMASINI İSTİYORUZ”
Bu projenin öğrencilerin meslek seçimlerinde önem arz ettiğini kaydeden Töre, “Mesleklerini severek yapan insanlar işlerinde yorulmuyorlar ve başarıları artıyor. Gelecek Türkiye’sini yönetecek olan gençlerimizin mesleklerini severek bilinçli bir şekilde seçmelerini hedefliyoruz. Öncelikli olarak ADÜ ile bu gençlerimizi karşılaştırıyoruz ki mezun olan öğrencilerimizin önceliğinin ADÜ olmasını istiyoruz. Aydın her yönüyle güzel bir şehir olduğu için öğrencilerin kendi şehirlerinde kalarak anne-babalar açısından da bir kolaylık ve rahatlık olmasını istiyoruz. Sonuç itibariyle akşam ders çıkışı kendi evlerine gelerek sıcak bir aile ortamında öğrenciliklerini geçirecekler. Bu aşama ile ‘Adım Adım Üniversiteye’ projesinde 2 yönlü bir çalışma yapmış olacağız. İyi öğrencilerin Aydın’da kalarak beyin göçünün yaşanmamasını istiyoruz. Bu proje ile ADÜ’yü de tanıtarak belleklerinde bir yer etmesini hedefliyoruz” diye konuştu.
ÖĞRENCİLER KAMPUS ORTAMIYLA BULUŞACAK
Amaçlarının öğrencileri kampüs ve üniversite ortamına alıştırmak olduğunu öne süren Töre, “Çocuklarımız derslere girmeye başlamadan önce ilk gün rektörümüz başta olmak üzere tüm fakülte dekanlarının da katıldığı bir panel düzenleyeceğiz. Daha sonra da bir psikologumuz 21. yüzyılın meslekleri ve meslekte başarılı olmanın yollarını içeren bir seminer verecek. Amacımız öğrencilerimizin daha üniversiteye gitmeden rektörünü ve dekanını tanımasını amaçlıyoruz. Böylece güzel bir heyecan katacak ve öğrencilerimiz en azından üniversite ortamını soluyarak 12. sınıfa başlayacak. Aydın uzak ilçelerinde olup Aydın’a hiç gelmeyen ve üniversite ortamını görmeyen öğrencilerimizi kampüs ortamıyla buluşturup oranın ayrıcalığını, farkındalığını, çalışmaları sonucu varacakları noktayı göstererek, yaşatarak karar vermelerini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.