AYDIN’DA MADENCİ EYLEMİNE POLİS MÜDAHALESİ

AYDIN’DA MADENCİ EYLEMİNE POLİS MÜDAHALESİ

BULVARA GİRMEK İSTEYEN MADENCİLERLE POLİS ARASINDA ARBEDE ÇIKTI

Çıkan Torba Yasa’nın ardından kar edemediği gerekçesi ile sahiplerince kapatılan Aydın’daki özel bir maden ocağında çalışan işçilerin işlerine son verildiği gerekçesi ile yaptıkları yürüyüşe polis müdahale etti. Şehir merkezine Muğla yolu girişinden ellerindeki döviz ve pankartlarla yürüyen işçiler Adnan Menderes Bulvarı girişinde polis barikatı ile karşılaştı. Barikatı aşmak isteyen işçilere biber gazı ile karşılık veren polis ile işçiler arasında arbede yaşandı. Bölgede gerginlik devam ederken işçiler Yenidörtyol Mevkii’nde oturma eylemi başlattı. 
  Sabah saatlerinde, Aydın Efeler Şahnalı mevkiinde bulunan özel bir maden firmasında çalışan yaklaşık 100 işçi sendika temsilcileri ile birlikte Anemon Otel önünde toplanıp şehre doğru yürümeye başladı. Başlarında baretleri ve sırtlarında sendikalarına ait yelek bulunan işçiler sloganlar eşliğinde Aydın Merkez Yenidörtyol’a kadar yürüdü. Polsiin kavşaklarda yardımcı olduğu maden işçileri Yenidörtyol’dan bulvara giriş yapmak isteyince bu defa polis barikatı ile karşılaştı. Zaman zaman Cumhurbaşkanı ve Hükümet aleyhine de slogan atan maden işçileri, Bölge Çalışma Müdürlüğü ev Aydın Valiliği’ne yürümek için Bulvara giriş yapmak için polis barikatını aşmaya çalıştı. Barikatı aşmak için her yolu deneyen işçilere polis yetersiz kalınca polis ekipleri bu defa biber gazı kullandı. Olayda işçiler gazdan etkilenirken, bir gaz bombasının üzerlerine atılması nedeniyle polisler de gazdan nasibini aldı.
  Yaşanan arbede ve sıkılan biber gazı sonucu fenalaşan bir kişi ambulansla hastaneye kaldırılırken, bölgeye takviye polis ekipleri gönderildi. Bulvara giriş yapmak için her yolu deneyen işçiler ve sendika temsilcileri, telefonla Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu ve milletvekillerini arayıp yürüyüş için yardım istediklerini işçilere ilettiler. İşlerini kaybeden maden işçileri Bölge Çalışma Müdürlüğü ve Valiliğe yürüyebilmek için direnirken polis geçişe izin vermedi. Polis barikatını aşamayan işçiler Yenidörtyol Mevkii’nde oturma eylemi başlattı.
  Bu arda oldukça gergin olan işçiler, polisin biber gazlı müdahalesine tepki gösterdiler. Zaman zaman polise çıkışan ve polisi saldırmak isteyen işçilere arkadaşları engellemeye çalışırken, polis müdürleri de işlerini kaybeden öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştılar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.