Aydın'da Mercedes-Benz Ege Kupası heyecanı yaşanacak

Aydın'da Mercedes-Benz Ege Kupası heyecanı yaşanacak

Aydın'da Mercedes-Benz Ege Kupası heyecanı yaşanacak

Aydın’ın da ev sahipliği yapacağı 2016 Mercedes-Benz Ege Kupası maçları 18-23 Ocak tarihlerinde oynanacak. Kupa’da Adnan Menderes ve Kuşadası Özer Türk Stadyumlarında üçer grup karşılaşması oynanacak olup B Grubu takımları mücadele edecek.
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu yıl 17. kez düzenlenen Mercedes-Benz Ege Kupası, 18-23 Ocak tarihlerinde İzmir, Kuşadası, Aydın ve Manisa’da oynanacak. Ege Kupası’na bu yıl U16 Milli Takımımız’ın yanı sıra, Amerika Birleşik Devletleri, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Ukrayna, Yunanistan, Norveç ve Romanya katılıyor.
B GRUBU MAÇLARI AYDIN’DA
Tek maç üzerinden oynanacak olan Ege Kupası’nda grup ikincileri 3.’lük maçına grup birincileri ise final maçını oynamaya hak kazanacak. B Grubu müsabakalarının oynanacağı Adnan Menderes ve Kuşadası Özer Türk Stadyumları üçer müsabakaya ev sahipliği yapacak. 18 Ocak’ta Kuşadası’nda saat 12.00’de ABD ile Romanya, saat 14.30’da da Adnan Menderes Stadyumu’nda Belçika ile Yunanistan ilk grup maçlarını oynayacak. 19 Ocak’ta Adnan Menderes Stadyumu’nda ABD ile Yunanistan, 14.30’da da Kuşadası’nda Romanya ile Belçika kozlarını paylaşacak. 21 Ocak’taki son grup maçlarında ise Kuşadası’nda saat 12.00’de Romanya ile Yunanistan, Adnan Menderes’te saat 14.30 ise Belçika ile ABD karşı karşıya gelecek.
GEÇEN YILIN ŞAMPİYONU AY-YILDIZLILAR OLDU
İlki 1999’da üç takımın katılımıyla düzenlenen, 2005’te ise aynı yıl ülkemizde gerçekleştirilen Meridyen Kupası nedeniyle organize edilmeyen kupada Genç Milli Takımlarımız 7, Fransa 6 kez şampiyonluğa ulaşırken; Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna ve Rusya da 1’er kez şampiyonluk elde etti. Turnuvada Ay-Yıldızlılar geçen yılı şampiyon tamamlamıştı. 1999’da Bora Öztürk Turnuvası adıyla organize edilip Türkiye, Romanya ve Rusya’nın katılımıyla oynanan turnuva, 2002’den itibaren Ege Kupası adıyla düzenlenmeye başlandı.
20 FARKLI ÜLKE KATILDI
Türkiye’nin ev sahibi olarak tüm turnuvalarda yer aldığı organizasyona şimdiye kadar 20 farklı ülkenin Genç Milli Takımları katıldı. Ukrayna 13, Belçika ve Yunanistan 12, Çek Cumhuriyeti, Fransa ve Romanya 10, Norveç 7, Rusya 5, Hollanda ve Danimarka 4, ABD ve İskoçya 3, Azerbaycan 2, İsviçre, İsrail, İspanya, Slovakya, Mısır ve Belarus ise birer kez turnuvada yer alan takımlar oldu.
U16 MİLLİLER MÜCADELE EDİYOR
Başlangıçta U15 Takımlarının mücadele ettiği Mercedes-Benz Ege Kupası, 2002-2004 arasında U17 Milli Takımları ile oynandı. 2004’ten bu yana ise kupada, U16 takımları mücadele ediyor.
TÜRKİYE KUPAYI 7 KEZ KAZANDI
Türkiye, 7 kez müzesine götürdüğü kupada bugüne kadar 62 maç oynadı. Bu maçlarda 40 galibiyet elde eden Türkiye, 15 beraberlik, 7 da yenilgi aldı. Türkiye bu karşılaşmalarda 134 gol atarken, 56 golü de kalesinde gördü.
TÜRKİYE A GRUBU’NDA
2016 Mercedes-Benz Ege Kupası Grupları çekilen kura sonucunda şu şekilde şekillenirken A Grubu’nda Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Norveç; B Grubu’nda ise ABD, Belçika, Yunanistan, Romanya yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.