Aydın'da öğrenciler tatilin son günü kar keyfi yaptı

Aydın'da öğrenciler tatilin son günü kar keyfi yaptı

Aydın'da öğrenciler tatilin son günü kar keyfi yaptı

İki haftalık yarıyıl tatilinin sona ermesi ile birlikte Ülke genelinde 17 milyon 535 bin 236, Aydın’da ise 174 bin 739 öğrenci ikinci önem için ders başı yaptı. Türkiye’nin pek çok yerinde kar esareti yaşanırken Aydın’da pek çok kişi tatilin son günün bir daha görememe ihtimaline karşı karlı zirvelerde geçirdi.
Yarıyıl tatilinin ardından 2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin il genelinde sorunsuz olarak başladığı belirtilirken, Aydın’da öğrencilerin birçoğu tatilin son gününü kar topu oynayıp kardan adam yaparak geçirmeye çalıştı. Aydın’da yaşayan çocukların büyük çoğunluğunun kara hasret kaldığını ve kış boyunca ancak Paşayaylası ve mardan dağı gibi zirvelere çıkarak kar gördüklerini belirten Velilerden Fahri Güder, “Ülkenin değişik illerinde kar esaret gibi görülüyor ama Aydın’da kar çocuklar için bayram. Bir öğrenci liseyi bitirinceye kadar yaşadığı karlı gün sayısı bir elin parmağı kadar anca oluyor. Çocukların karı sadece televizyonda değil canlı canlı görüp kar oynamaları için Paşayaylası’na çıktık. Kar şehre gelmediği için okullar açılmadan önce biz kara gittik. Çocuklar tatilin son günü moral depoladı” diye konuştu.
Aydın’da 28 Eylül’de başlayan 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk dönemi 22 Ocak’ta 174 Bin 739 öğrencinin karnelerini alması ile tamamlanmıştı. 8 Şubat günü Aydın genelindeki 784 okulda 9 bin 122 derslikte 13 bin 586 öğretmen ve 174 bin 739 öğrencinin 2. Dönem için ders başı yaptığı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.