AYDIN’DA ÖĞRETMENLER İŞ BIRAKTI

AYDIN’DA ÖĞRETMENLER İŞ BIRAKTI

1 GÜNLÜĞÜNE İŞ BIRAKAN EĞİTİM SEN AYDIN ŞUBESİ ÜYESİ ÖĞRETMENLER MEB’İ PROTESTO ETTİ

Aydın’da, Eğitim Sen üyesi bir grup öğretmen, müdür atamaları ve son günlerde eğitim alanında yaşanan gelişmeleri protesto ederek 1 günlüğüne iş bıraktı. 
  Eğitim Sen Aydın Şubesi üyesi bir grup öğretmen, geçtiğimiz günlerde duyurulan grev çağrısı üzerine Milli Eğitim Bakanlığını (MEB) protesto etmek için 1 günlüğüne iş bıraktı. Şube binası önünde toplanarak Efeler merkez Gençlik Caddesi güzergahından okullar bölgesine kadar yürüyen Eğitim Sen’li öğretmenler, ellerindeki afiş ve sloganlarla müdür atamaları ve son günlerde eğitim alanında yaşanan gelişmelere tepki gösterdi.
  Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, grup adına yaptığı açıklamada; “Eğitim de yükseköğretim alanında bugüne kadar yapılan bütün yasal düzenlemeler, hayata geçirilen fiili uygulamalar sadece eğitim sistemini değil çocuklarımızın, velilerimizin ve bütün toplumun geleceğini ipotek altına almaktadır. Yıllardır eğitim sistemine yönelik olarak atılan her adım, yapılan her yasal düzenleme ve fiili uygulama, okulöncesinden, yükseköğretime kadar eğitimin bütün kademelerinde piyazsallaştırma ve ticarileştirme uygulamalarını arttırmış, kamu kaynakları özel okullara aktarılırken, devlet okulları kendi kaderine terk edilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı eğitimde yıllardır acil çözüm bekleyen sorunları bir tarafa bırakıp, eğitim sistemi üzerinden toplum içinde yeni ayrışmalar ve kutuplaşmalar yaratacak uygulamaları hayata geçirmeyi sürdürmektedir. Özellikle eğitim de 4+4+4 dayatması sonrasında, eğitime yönelik doğrudan siyasi müdahaleler artmıştır” diye konuştu.
  Polisin çevrede geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde, yapılan açıklamanın ardından toplanan grup sessiz bir şekilde dağıldı.

aw200788_03.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.