Aydın'da okullarda ağız diş sağlığı taramaları başladı

Aydın'da okullarda ağız diş sağlığı taramaları başladı

Aydın’da Ağız Diş Sağlığı Haftası kapsamında flor vernik uygulaması ve ağız diş sağlığı taramaları başladı.

Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından il genelinde ağız diş sağlığı eğitimleri ve taramaları ile velilerin onay verdiği bütün anasınıfı ve 1. sınıfta öğrenim gören öğrencilere flor vernik uygulaması yapılacak.
Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak herkesin sağlığının korunup geliştirildiği sağlıklı ve mutlu bir Türkiye için çalışmalarına devam ettiklerini belirten Aydın Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Kasım Çetin, “İnsan merkezli yaklaşımla birey ve toplum sağlığını korumak ve geliştirmek, sağlık için risk oluşturan faktörlerle mücadele etmek, halkın yaşam kalitesini yükseltmek ve halk sağlığını tehdit eden konularda gerekli tüm önlemleri almak görevimizdir” dedi.
“AMAÇ, DİŞ YAPISINI KUVVETLENDİRMEK”
Çocuklarda görülen ağız diş hastalıkları, özellikle diş çürükleri okul başarısını ve çocuğun kendine güveninin olumsuz yönde etkilediğini belirten Çetin “Flor yeryüzünde yaygın olarak bulunan bir mineraldir. Bazı su kaynakları ve gıdalarda da flor bulunmaktadır. Flor iyonu vücutta en çok kemik ve diş gibi sert dokularda birikmektedir. Flor, dişte kaliteli bir mine oluşumuna katkıda bulunmakta, bu tabakanın çözünürlüğünü azaltmakta ve zararlı asitleri durdurmaktadır. Flor vernik uygulamasında amaç, diş yapısını kuvvetlendirmek, çürüğe karşı direnç kazanılmasını sağlamak, çocuğa fırçalama alışkanlığı kazandırmak, diş minesini güçlendirmek, mevcut çürüklerin çürüme hızlarını azaltmak ve sağlıklı nesiller yetişmesini sağlamaktır” diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.