Aydın'da polis yürüyüşe izin vermedi

Aydın'da polis yürüyüşe izin vermedi

Aydın'da polis yürüyüşe izin vermedi

Aydın’da 1 Mayıs İşçi Bayramı etkinlikleri kapsamında yürüyüş yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. Kutlamalar polisin yoğun güvenlik önlemleri arasında gerçekleşirken, polisin araması sonucu giriş yapılan alanda polis arama noktasından geçenler kutlama komitesinin bazı görevlileri tarafından yeniden aranınca sıkıntı yaşandı. Komite görevlilerinin olaya tepki göstermesi üzerine polise güvenmeyenlerin oluşturduğu ikinci arama işlemi sona erdirildi.
Sabah saatlerinde Aydın Büyükşehir Belediyesi önündeki Taşköprü Mevkii’’nde toplanan kalabalık Egemenlik Bulvarı üzerinde Zafer Meydanı ve Gazi Bulvarı’nı dolaşarak Hükümet Bulvarı’ndan kent meydanına dolaşmak istedi. Güvenlik gerekçesi ile Aydın Valiliği’nin talimatı gereği polis yürüyüşe izin vermezken 1 Mayıs Kutlaması’nı yapacak olan komite üyeleri ile polisler arasında zaman zaman tartışma yaşandı. Yaklaşık 2 saat boyunca Taşköprü önündeki Egemenlik Bulvarı üzerinde oturma eylemi yapan sol sendika üyeleri, çeşitli sivil toplum örgütü ve HDP’liler polis yürüyüşe izin vermeyince müsaadeli olan alandan yürüyüp kent meydanındaki kutlama alanına geçtiler.
Güvenlik gerekçesi ile kutlama alanına girenler polis tarafından oluşturulan arama noktalarından geçirilirken, kutlama komitesinde görevli olduklarını belirten bayan ve erkeklerden oluşan iki ayrı grup polise güvenmedikleri gerekçesi ile polis aramasından geçenleri yeniden arayarak alana almaya başladı.
Dikkat çeken durum karşısında bazı komite üyeleri duruma tepki gösterirken Tertip Komitesi’nde görev alanlardan Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, polise güvenmeyip yeniden arama yapan kollarında görevli bandajı bulunanları sert bir dille uyardı. Hem bayanları hem de erkekleri uyaran Ali Gün ile grup arasında sert geçen görüşmelerin ardından ikinci aramaya son verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.