Aydın'da sansarlar kümeslere dadandı

Aydın'da sansarlar kümeslere dadandı

ydın’da havaların ısınması ile birlikte bağ ve bahçelerde yiyecek bir şey bulamayan sansarlar yerleşim yerlerindeki kümeslere dadandı.

 Sansarların kümeslerdeki tavukları ihtiyacı kadar yemeyip hepsini birden parçaladığını belirten vatandaşlar yaralanan tavukları da kendi yöntemleri ile tedavi etmeye çalışıyor.
Sansarların çok sinsi ve hızlı bir tavuk hırsızı olduğunu ve 30-40 saniyede 4-5 tavuğu birden telef ettiğini belirten vatandaşlardan Alparslan Işılak, son günlerde sansarların kümeslere dadandığını belirtti. Özellikle kuraklık yaşanan yerleşim birimlerinde sansarların daha çok zararlı olduğunu belirten köylüler, “Hayvan doğal ortamda yiyecek bir şey bulamayınca kümeslere saldırıyor. Fırsatını bulduğu an kısa sürede bir kümes tavuğu parçalayıp atıyor” diye konuştular.
Gece kümesine giren sansarın zarar verdiği tavuk yavrusunu bizzat kendi yöntemi ile ameliyat edip yarasını dikerek tedavi etmeye çalışan Köşk Ilıdağ Köyü mahallesinden Cengiz Işılak, eski usul ve yöntemlerle sansarın yaraladığı hayvanları iyileştirmeye çalıştığını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.