Aydın’da sevindiren yağış

Aydın’da sevindiren yağış

Aydın’da sevindiren yağış

Aydın’da yaklaşık bir hafta aradan sonra gerçekleşen sağnak yağışta 20 dakikada metrekareye 10,2 kilogram yağmur düştü. Vatandaş hazırlıksız yakalansa da yağışlardan mutlu olurken, özellikle Cuma vaktinde gerçekleşen sağnak yağış nedeniyle camilerin içi yetersiz gelince bir çok kişi Cuma namazını kılacak kapalı yer aradı.
Aydın’da öğlen saatlerinde başlayan yağış Efeler ve çevre ilçelerde etkili oldu. Mevsime göre kurak giden havanın ardından gerçekleşen yağış özellikle çiftçileri sevindirirken, Aydın’da uzun yıllar ortalamasına göre Şubat ayında 93,3 kilogram yağmur düşerken ayın ilk yağışında metrekareye 10,2 kilo yağış düştüğü yağışların devam etmesinin beklendiği belirtildi.
Aydın’da Ocak ayında ise ortalamanın üzerinde yağış gerçekleşirken bu yıl yağışların yavaş yavaş değil kısa sürede çok yoğun olarak gerçekleştiği öğrenildi. Uzun yıllar ortalamasına göre Aydın’da Ocak ayında metrekareye 108,2 kilogram yağış düşerken 2016 yılı ocak ayında ise bu rakamanın 145,7 kilogram olarak gerçekleştiği öğrenildi.
Meteoroloji yetkilileri yağışların devam edeceğini ve yarınlarda sıcaklığın da düşeceğini belirterek vatandaşların gerekli tedbirleri almasını istediler.
Öte yandan Aydın Efeler İlçesi’nde Cuma Vakti’nde yoğun olarak gerçekleşen yağışta vatandaşlar namaz kılacak yer bulamayınca üstü kapalı olan şadırvan havuzunun içinde namazlarını eda ettiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.