Aydın'da sivil toplum örgütleri terörü lanetledi

Aydın'da sivil toplum örgütleri terörü lanetledi

Aydın’da bir araya gelen sivil toplum örgütleri, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Artan terör saldırıları kınandığı etkinlikte, birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı.

Aydın Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Efeler ilçesi Beycami’de Cuma namazı sonrası son dönemde yaşanan terör saldırılarını kınamak için eylem düzenlendi. Eyleme ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi İsmail Yiğit, platform üyesi sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Cuma namazı sonrası İl Müftüsü Ömer Kocaoğlu tarafından şehitler için kıldırılan gıyabi cenaze namazının ardından, eyleme katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri artan terör saldırılarını kınadı. Müftü Kocaoğul tarafından şehitler için dua edilmesinin ardından, teröre karşı birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı.
Ülkenin huzur ve güvenliğini tehdit eden terör olaylarına karşı kardeşliğin korunması çağrısı yapan Aydın STK Platformu Dönem Başkanı Atila Kalka, “Öncelikle ülkemizin huzur ve güvenliğine, birlik ve beraberliğine kasteden, kardeşlik ikliminin hakim olmasından rahatsızlık duyan, iç ve dış mihrakların maşası ve taşeronu olan PKK terör örgütünün son günlerde gerçekleştirdiği terör olaylarını şiddetle kınıyoruz. Bu mücadelede üstün fedakarlık, başarı ve yararlılık ortaya koyan kahraman ordu ve emniyet mensuplarımızdan görev başında şehit olanları rahmet, gazilerimizi de minnetle anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Aydın STK Platformu olarak, birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi hiçbir gücün bozamayacağını, ülkemizi huzur ve güven içerisinde büyüyen ve gelişen Türkiye olma yolundan ve hedeflerinden hiçbir gücün vazgeçiremeyeceğini tüm inancımız ve yüreğimizle haykırıyoruz.Biz, bugün daha fazla kardeşliğe, birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğunun bilincindeyiz. Ve öyle olması için de tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
“YEK VÜCUT OLMALIYIZ”
Saldırıların hedefinin gelişen ve büyüyen Türkiye olduğunu savunan Kalkan, “Güçlü Türkiye hedefi, her dönemde küresel güçleri ve onların yerli işbirlikçilerini rahatsız etmiştir. Bu rahatsızlık, terör eylemleri, provokasyon faaliyetleri ve sosyo-kültürel alana yönelik çatışma/kutuplaşma arayışları olarak tezahür ettirilmiştir. Söz konusu terör faaliyetlerinin her birinin faili ya da sorumluları farklı olsa da, hedefi ortaktır. Hedef, bölgesinde huzuru, demokratik kültürü, kardeşlik ve birlik iklimiyle öne çıkan Türkiye’nin yolunu kesmek, güçlü ve büyük Türkiye yolculuğunu sona erdirmektir. Yaşadığımız terör olaylarına karşı milletçe verilecek en güzel cevap; birlik ruhu içerisinde, ortak akılla, aklıselime dayalı olarak teröre, terör örgütlerine, terörü besleyen ve yönlendiren kirli odaklara karşı yekvücut olduğumuzu göstermektir” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.