Aydın'da sosyal medya üzerinden dolandırılıcılık

Aydın'da sosyal medya üzerinden dolandırılıcılık

Sosyal medyadan bulduğu asker arkadaşını dolandırdı.

Aydın’ın Efeler ilçesinde sosyal medya üzerinden yeniden görüşmeye başladığı asker arkadaşını 45 bin TL dolandıran kişi ve arkadaşı tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre; Efeler ilçesi Umurlu Mahallesi’nde yaşayan M.K.S. (32), Sultanhisar ilçesi Atça beldesinde yaşayan asker arkadaşı M.A. (32) ile uzun bir sürenin ardından sosyal medya üzerinden yeniden iletişime geçti. M.A ve arkadaşı E.E.(35); M.K.S. ile bozduramadıklarını iddia ettikleri 110 bin TL değerindeki Fransız Frangını 45 bin TL’ye satmak konusunda anlaştı. Arkadaşı A.Ö. ile olayı paylaşan M.K.S, hazırladıkları 45 bin TL’yi kendilerini ‘Özkan Dayı’ ve ‘Selim’ olarak tanıtan M.A. ve E.E’ye teslim etti ancak taahhüt edilen Fransız Franklarını alamadı.
Bir süre bekledikten sonra dolandırıldıklarını anlayan M.K.S. ve A.Ö., İl Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu. Yapılan soruşturmada Atça Mahallesi’nde bulunduğu tespit edilen M.A., Atça Kent Meydanı’nda yakalandı. M.A’nın ‘Sinan’ lakaplı E.E’nin evini göstermesiyle polislerin geldiğini gören şüpheli, kovalama sonucunda yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 3 bin 500 TL para ele geçirildi. İşlemlerinin ardından Aydın Adliyesi’ne sevk edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine konuldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.