Aydın'da SP hastası çocuklar için açılan sınıf Türkiye'de ilk niteliği taşıyor

Aydın'da SP hastası çocuklar için açılan sınıf Türkiye'de ilk niteliği taşıyor

Aydın'da SP hastası çocuklar için açılan sınıf Türkiye'de ilk niteliği taşıyor

Aydın’ın Efeler ilçesinde eğitim veren Yedieylül İlkokulu’nda Serebral Palsi (SP) beyin felci hastası öğrenciler için açılan sınıf Türkiye bir ilk niteliği taşıyor.
Aydın Efeler İlçesi Yedieylül Mahallesi’nde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ilköğretim okulunda SP hastası bir çocuğun ailesi ile okul öğretmenlerinin çabaları sonucu açılan SP sınıfında 9 öğrenci eğitim görüyor.
Serebral Palsi Beyin Felci olarak da adlandırılan vücut hareketlerini ve kas koordinasyonu olumsuz etkileyen bir dizi nörolojik bir bozukluk olduğunu belirten Yedieylül İlkokul Müdürü Selim Çakmak, "SP hastası özel çocuklarımız hastalık nedeniyle yeme, içme, yürüme, oturma, kalkma, tuvalet ihtiyacını karşılama, konuşma, yazma gibi birtakım vücut fonksiyonlarını olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle bu çocuklarımız sürekli fiziksel tedavi görmekte ya da ihtiyaç dahilinde bir dizi operasyonlar geçirmektedirler. Ülkemizde Serebral Palsili çocuklarımız için ilk kez Aydın Yedieylül İlkokulu bünyesinde İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin destekleri ve 2013-2014 yılında okulumuz müdürü olan Selami Avcı’nın özel çalışmaları ile faaliyete başlamıştır. Yedieylül İlkokulu müdürü olarak Serebral Palsi sınıfındaki öğrencilerimize eğitim şansı verilmesinden dolayı son derece mutlu ve gururluyum. Çocuklarımızın eğitim alma hakkını sonuna kadar yanındayız. Onlara baktıkça neler yapabildiklerini görüyoruz ve gayretlerini takdir ediyoruz. SP’li özel çocuklarımız, anne ve babaları ile birlikte her sabah büyük bir istekle okuluna geliyor, küçük bedenleri ile büyük işler yapıyorlar. Bizde Yedieylül İlkokulu olarak öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin yanında yer almaktayız. Eğitimde Okul-Aile İşbirliği’nin öneminin farkında olarak hareket ediyoruz. Bu çerçevede veli ziyaretleri yapıyor çocuklarımızın Sosyo-Kültürel gelişimlerini desteklemek için sınıflar arası iletişim artırarak, çocuklarımız da farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Eğitimde kaybedilecek birey olmadığını inanışı benimsiyor ve bunun için çabalıyoruz" dedi.
ÖZEL SINIFI DİĞER OKUL ARKADAŞLARI DÜZENLİ OLARAK ZİYARET EDİYOR
SP öğrencilerine kolaylık olması için okulun 1. katında açılan SP sınıfında öğrencilerle ilgilenen 3 öğretmen bulunuyor. Sınıf içinde kendilerine ait mutfak ve öğrenciler arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirerek sosyalleşiyorlar. SP’li öğrencilerin ebeveynlerinin de istediği zaman eğitimlere katılabildiğini söyleyen SP sınıfı öğretmenlerinden Kübra Malatyalı; "SP hastası çocukları olan ebeveynlerin bu uygulamadan çok fazla mutlu oluyorlar. Diğer sınıflarda eğitim gören öğrenciler öğretmenleriyle birlikte SP hastası öğrencilerimizi ziyaret ediyorlar. Bunu öğretmenler olarak çocuklarımızda engelli insanlara karşı bilinçli bir insan olması için gerçekleştiriyoruz. Bu ziyaretler SP’li çocuklarımızı da çok mutlu ediyor ve sosyal olmasını sağlıyor. Bu tarz uygulamaların tüm Türkiye’de yaygınlaşmasını dileriz. Okulumuzdaki MEB’e bağlı sınıfımız hem fiziki hem de zihinsel engel sahibi çocuklara eğitim vermesi bakımından Türkiye’de ve Aydın’da ilk niteliğinde. Umarım yaygınlaşır ve engelli çocuklarımız evlerinde kapalı kalarak asosyal bir yaşam sürmezler" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.