Aydın’da STK’lardan ‘Evet’ açıklaması

Aydın’da STK’lardan ‘Evet’ açıklaması

Aydın’da STK’lardan ‘Evet’ açıklaması

Aydın STK Dönem Başkanı Alaattin Uslu, deklarasyona katılan 79 ayrı sivil toplum örgütü adına yaptığı açıklamada, 16 Nisan’da gerçekleşecek olan anayasa değişikliği referandumunda ülkenin istiklali, istikbali ve istikrarı için ‘Evet’ diyeceklerini açıkladı.

 

Aydın Sevgi Yolu üzerinde bir araya sivil toplum örgütü temsilcileri adına basın açıklaması yapan Dönem başkanı Alaattin Uslu, bu etkinliği görüşlerini kamuoyuna açıklamak ve kamuoyunda sürece ilişkin farkındalık oluşturmak için düzenlediklerini söyledi.

 

Yapılacak olan Anayasa değişikliğinin referandumunun toplumda herkesi ilgilendirdiği gibi Aydın STK Platformu olarak kendilerini de yakından ilgilendirdiğini kaydeden Uslu, “Aydın STK platformu olarak konuya millet penceresinden bakarak yaptığımız değerlendirmeye göre Anayasa Değişikliği’nin; Ülkemizin istikrarlı bir siyasi ve ekonomik yapıya kavuşmasının önünü açacağına, her türlü ekonomik, sosyolojik ve kültürel müdahalelere karşı ülkeyi daha güçlü hale getireceğine inanıyoruz. Ekonomik istikrar, büyük yatırımların devamı, mazlum coğrafyalardan uzatılan şefkat eli için, Türkiye üzerinde oynanan oyunların bozulması için, koalisyonlara mahkum olmamak için, hantal devlet yapısından ve bürokrasiden kurtulmak, ülkeyi yönetme iki dönemle sınırlandırılarak tek adamlığa son verileceği için ‘Evet’ diyoruz. Güçlü bir Türkiye için gerekli düzenlemenin mevcut anayasamızdan başlanılması gerekliliği de bütün toplum kesimleri tarafından arzu edilen bir durumdur. Birlik ve beraberliğe, kenetlenmeye en çok ihtiyaç duyduğumuz, içeriden ve dışarıdan ülkemiz üzerinde hesapların yapıldığı, operasyonların düşünüldüğü, ameliyatlar yapılmak istendiği, ülke bütünlüğünün tartışmaya açıldığı bir dönemde yapılacak referandumun ülkemizin faydasına olacağına inanıyoruz. Halkın iradesinin mutlak manada her şeyin üzerinde tecelli edeceğini ve vatandaşlarımızın ister ‘Evet’ ister ‘Hayır’ cephesinde olsun, bunun bir kutuplaşma olarak görülmemesi, bir siyasi tercih ve demokratik hak kullanma olarak görülmesi gerektiğine inanıyoruz” diyerek insanların bu süreçte birbirlerine karşı daha demokratik davranması gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.