Aydın'da tedirgin eden şüphe

Aydın'da tedirgin eden şüphe

Aydın'da tedirgin eden şüphe

Sağlık Bakanlığının ülke genelinde domuz gribi ile ilgili alarma geçmesinin ardından Türkiye’nin değişik illerinden domuz gribi haberleri gelirken Aydın Kamu Hastaneleri Birliği tarafından Sağlık Bakanlığına 11 günde 27 şüpheli gribal vaka bilgisi geçildiği açıklandı.
Türkiye’de son günlerde sürekli gündeme gelen domuz gribi vakaları Aydın’da da şüpheleri artırdı. Her gün hastanelere gribal enfeksiyon şikayetiyle yüzlerce kişi başvuru yaparken, bunlardan ağır gribal enfeksiyon yaşayanlar ve şüpheli görünenler Sağlık Bakanlığı’na bildiriliyor. Aydın’da da önceki gün 3 olarak öğrenilen şüpheli gribal hasta sayısının bugün 27 olduğu öğrenildi.
‘BAKANLIĞA BİLDİRDİK’
2015 yılını değerlendirmek için basın toplantısı yapan Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Selma Özcan’ı eşlik eden Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Ergun Temiz domuz gribiyle ilgili soruları yanıtladı. Aydın’da teşhis konmuş domuz gribi vakaasının olmadığını açıklayan Temiz, “Domuz gribine ’H1N1’ diyoruz. Biz, Cumartesi ve Pazar günleri de dahil olmak üzere günlük olarak, hastanelerimizde yatan veya hastanelerimize tedavi için gelen ağır seyreden gribal vakaları Sağlık Bakanlığı’nın bir internet ağı var, oraya giriş yapıyoruz. 2016 yılında şuana kadar yaptığımız giriş 27’dir. Tanıyı biz koymuyoruz. Biz şüphelenilen vaka diye yazıyoruz. Bunların kan örnekleri alınıp Ankara’ya gönderiliyor. Gönderdiğimiz kan örnekleri içerisinde H1N1 virüsü de olabilir başka bir virüs de olabilir" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.