Aydın'da TÜBİTAK başarısı elde eden okullar ödüllendirildi.

Aydın'da TÜBİTAK başarısı elde eden okullar ödüllendirildi.

Aydın'da TÜBİTAK başarısı elde eden okullar ödüllendirildi.

Aydın’da, TÜBİTAk Ege Bölge yarışmasında derece alan ve sergiye katılmaya hak kazanan okullar ödüllendirildi.
Aydın Valisi Erol Ayyıldız, 47.’si düzenlenen TÜBİTAK Bölge Yarışmasında Tarih, Coğrafya, Değerler Eğitimi ve Matematik alanında 1 birincilik, 1 ikincilik ve 2 üçüncülük elde eden okullara ödüllerini verdi. Düzenlenen ödül törenine Vali Ayyıldız’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Demirci, Efeler, Söke, Kuşadası ve Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
TÜBİTAK Bölge Yarışmasında derece alan projeler hakkında detaylı bilgiler paylaşan TÜBİTAK İl Koordinatörü Seher Dere’nin sunumuyla başlayan törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, şunları söyledi: “2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında proje katılımları ve rehberlik açısından başarılı bir yıl geçirilmiştir. 2014-2015 eğitim öğretim yılında Türkiye Geneli başvuru sayısı 13618 şeklindedir. İzmir Bölge illeri başvuru sayısı 594 dür. Aydın İli İzmir bölge içerisinde ikinci sırada yer almaktadır. 2015-2016 eğitim öğretim Yılında da proje katılımları ve rehberlik açısından yine başarılı bir yıl geçirilmiştir. İzmir Bölge İlleri toplam başvuru sayısı 552 dir. İlimiz İzmir bölge illeri içerisinde ikinci sırada yer almaktadır 2015 yılında 116 projeden 12 proje ile İzmir bölgeye katılım gerçekleşmiştir. 2016 yılında 94 proje ile İzmir bölgeye katılım gerçekleşmiştir. Aydın Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi Değerler Eğitimi alanında Bölge Birincisi olmuştur. Kuşadası Mesleki ve Teknik Lisesi Tarih alanında Bölge ikincisi olmuştur. Aydın Fen Lisesi coğrafya alanında ve Aydın Anadolu imam Hatip Lisesi Matematik alanında bölge üçüncüsü olurken ayrıca 9 Proje içerisinde 5 okulumuz da İzmir Bölge Sergisine katılmaya hak kazanmıştır. İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Pervin Töre konuşmasının sonunda her daim bize destek olan Valimiz Sayın Erol Ayyıldız, Projede emeği olan bütün yönetici arkadaşlarım ve öğrencilerime çok teşekkür ediyorum”
Konuşmaların ardından bölge yarışmasında dereceye giren Değerler Eğitimi alanında Nazilli Sosyal Bilimler Lisesinden Gülay Sena Akel ve Cansın Saygın, Tarih alanından Kuşadası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Emre Yaylı, Matematik alanından Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesinden Merve Nur Kömürcüoğlu ve Elif Büşra Şanlıtürk ile Coğrafya alanından Aydın Fen Lisesinden Yeşim Çimen ve Berfu Öztürk’e ödülleri protokol tarafından takdim edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.