Aydın’da yüzlerce kişinin hayalleri icra yoluyla söküldü

Aydın’da yüzlerce kişinin hayalleri icra yoluyla söküldü

Aydın’da yüzlerce kişinin hayalleri icra yoluyla söküldü

Aydın’da çoğunluğu polis ve devlet memuru yüzerce kişiyi maket üzerinden ev satarak dolandırdığı gerekçesi ile tutuklanan Baki Durmuş adlı şahsın firmasının şantiyelerindeki malzemelere icra yoluyla el konuluyor. Ata mahallesi Toptan Gıdacılar Çarşısı’nda bulunan şantiyedeki malzemelere el konulmasının ardından Zeybek Mahallesi’ndeki şantiyede bulunan demirlere de el konuldu. İki hafta öncesine kadar inşaatları yapmak için çalışan iş makineleri şimdi de inşaatları sökmek için çalışıyor.
Aydın Efeler, Köşk ve Kuşadası’nda inşaat yapan firmadan inşaat ve proje safhasında ev alan ancak evine de parasına da kavuşamayan mağdurların sayısı her geçen gün artıyor. Satışların pek çoğunun gerçek olmadığını birçok evin de maket üzerinden satıldığını belirten mağdurlar sürecin nasıl işleyeceği konusunda da yetkililerden açıklama beklediklerini söylediler.
Firmaya inşaat malzemesi verip alacağını tahsil edemeyince icra başlatan başka firmalar iş makineleri ve işçilerle hukukçular nezaretinde icra işlemlerine devam ediyor. Aylar süren çalışmalarla Zeybek Mahallesi’ndeki 150 konutluk inşaat alanına bağlanan demirler iş makineleri ile sökülüp yine tıralara yüklenerek kaldırıldı. Sökülen demirlerin sadece hurda olarak kullanılabileceğini belirten inşaatçılar yaşanan olayda yüzlerce vatandaşın parasının ortadan kaybolmasının yanında milli ekonominin de ciddi zarar gördüğünü belirttiler.
Ev sahibi alma umuduyla para verenlerin dışında arsa sahiplerinin de ciddi mağduriyeti olduğunu belirten Nihat Öcal, “Bu olayın yaşandığı gece inşaat sahasında gece sabaha kadar birçok ekip beton döktü. Bu esnada haberleri okuyunca inanamadık. Bir yandan inşaatlarda çalışma yapılırken diğer yandan firmanın batıp sahibinin de bırakıp gideceği ya da usulsüzlükten tutuklanacağı aklımıza gelmezdi. Şimdi herkes mağdur. Kimse ne yapacağını bilmiyor” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.