Aydın'da zeytin hasadı başladı

Aydın'da zeytin hasadı başladı

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinin başında gelen Aydın’da sonbahar yağışlarının gerçekleşmesi ile zeytin hasadı başladı. Altın yılını yaşayan zeytin üreticisi rekolte düşüklüğüne rağmen son yılların en yüksek fiyatı ile gülüyor.

Cizemlik zeytin yağı fiyatının toptan 15-20 TL civarında seyretmesi zeytin fiyatlarını da adeta uçurdu. Şu anda kilosu 3,5 TL civarında satılan salamura zeytin yoğun rağbet görüyor. Sezona başladıklarını belirten Aydınlı zeytincilerden Nahit Yetim, bu yıl zeytinin yüz güldürdüğünü belirterek rekolte düşüklüğüne rağmen zeytin üreticisinin mutlu olduğunu belirtti.
Henüz yeşil olmasına rağmen topladıkları zeytinleri tüccara götürüp satmaya başlayan zeytin üreticilerinden Kazım Çakmak, son aylarda artan zeytinyağı fiyatlarının zeytinin cazibesini artırdığını belirterek “Yıllardır zeytin gerçek değerini anca gördü. Geçen yıllarda bir litre zeytinyağı ile bir litre mazot alamıyorduk. Bu yıl bir litre zeytinyağı ile 6 litre civarında mazot alıyoruz. Tek sıkıntımız rekolte düşüklüğü. Bu yıl zeytini olanlar yaşadı” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.