Aydın'dan basketbolun yıldızları geçti

Aydın'dan basketbolun yıldızları geçti

Aydın'dan basketbolun yıldızları geçti

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü’nün 2015-2016 faaliyet programında yer alan “Anadolu Yıldızlar Ligi Basketbol Yarı Final müsabakaları Aydın’ın Efeler ilçesinde gerçekleştirildi.
Anadolu Yıldızlar Ligi Basketbol Yarı Final Müsabakalarına Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Eskişehir, Hatay, İstanbul Avrupa Yakası, İstanbul Anadolu Yakası, İzmir, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin, Osmaniye, Tekirdağ ve Yozgat’tan 12 kız takımı ve 12 erkek takımı olmak üzere 24 basketbol takımı katıldı.
Üç gün süren müsabakaların teknik toplantısı 07 Nisan 2016 Perşembe günü saat 17.00’da Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda fikstür kura çekimi gerçekleştirildi.
08 Nisan 2016 Cuma günü saat 11.30’da Efeler Atatürk Spor Salonunda tüm takımların katıldığı açılış seremonisi gerçekleştirildi. Müsabakalarda erkek takımları Efeler Mimar Sinan Spor Salonunda, kız takımları Efeler Atatürk Spor Salonu ve ADÜ SKS Spor Salonunda oynadı.
Kız ve erkek takımları 12 takım 3’erli gruplar halinde mücadele etti. Kızlarda A Grubunda 1’inci olan İstanbul Anadolu Basketbol Takımı, B Grubunda 1’inci olan Adana Basketbol Takımı, C Grubunda 1’inci olan Tekirdağ Basketbol Takımı ve grupların en iyi 2’ncisi olan Bursa Basketbol Takımı finale çıkmaya hak kazandı.
Erkeklerde ise A Grubunun 1’incisi İstanbul Anadolu Basketbol Takımı, B Grubunun 1’incisi İstanbul Avrupa Basketbol Takımı, C Grubunun 1’incisi Eskişehir Basketbol Takımı ve grupların en iyi 2’ncisi olan Balıkesir Basketbol Takımı finale çıkmaya hak kazandı.
Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak, müsabakalar neticesinde finale çıkmaya hak kazanan takımlara başarı belgesi, finale çıkmaya hak kazanamayan takımlara ise katılım belgesi takdim edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.