Aydın’dan ilk yerli otomobil; Aydın Efesi

Aydın’dan ilk yerli otomobil; Aydın Efesi

Aydın’dan ilk yerli otomobil; Aydın Efesi


█ Gerçek Gazetesi
“Aydın Efesi” olarak adlandırılması düşünülen Aydın"ın ilk yerli otomobil üretme projesinin fizibilitesi tamamlanma aşamasına geldi.
“Aydın Efesi” olarak adlandırılması düşünülen ilk yerli otomobil üretme projesinin fizibilite çalışmalarının önümüzdeki haftalarda tamamlanacağını müjdeleyen Aydın İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Sabahattin Azazi, “Aydın iline ve ülkeme olan borcumun çok küçük bir bölümünü karşılamak için yazdığım "Uygarlıklar Vadisi Aydınıma" adlı şiirimde de ifade ettiği gibi; Aydın"da Sayın Başbakanımızın ısrarla hedef gösterdiği yerli otomobil üretme konusunda önemli bir proje yürütülmektedir. Bu konuda yatırımcıyla görüşmelerimiz oldu. Ekonomisi her geçen gün biraz daha parlayan ülkemiz ekonomisine paralel olarak, Aydın ilimizin de yıldızını daha da parlatacak ve yaklaşık yüzde 80 yerli makine teçhizatla üretilmesi hedeflenen “Aydın Efesi” olarak adlandırılması düşünülen ilk yerli otomobil üretme projesinin fizibilitesi önümüzdeki haftalarda tamamlanma aşamasına gelmiş bulunmaktadır” dedi.
Önümüzdeki aylarda proje fizibilitesi sonuçlandığında yatırımcı grup tarafından projenin Aydın kamuoyu ile paylaşılacağı ifade eden Azazi, diğer yatırım kalemleri ile birlikte proje sayesinde Aydın"da her evden bir kişinin istihdamının sağlayacağının ifade edilmekte olduğunu sözlerine ekledi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.