Aydın’ın dar sokakları ve otopark sıkıntısı para basıyor

Aydın’ın dar sokakları ve otopark sıkıntısı para basıyor

Türkiye’de araç yoğunluğunun en fazla olduğu illerin başında gelen Aydın’da otopark sıkıntısı ve dar sokaklar adeta para basmaya başladı.

Kızılay Caddesi üzerinde hatalı park eden ve anonslara rağmen araçlarını park ettiği yerden kaldırmayan sürücülere ceza yağdı. Sadece Kızlay Caddesi üzerinde yaklaşık yarım saatte hatalı park eden 33 araca 108’er liradan 3 bin 564 lira park cezası kesildi.

 

Şehir merkezindeki otoparklara giriş çıkış ücretleri 5 TL’den 10 TL’ye yükselirken hatalı park yapan sürücülere de 108 TL park cezası uygulanıyor. Aydın’da polis ekipleri uygunsuz yere park ederek araç ve yaya trafiğini tehlikeye düşüren araçların plakasını önce anons ediyor. Bir süre bekledikten sonra bulunduğu yerden kaldırılmayan araçlar fotoğraflanıp hepsinin plakasına 108’er TL hatalı park cezası uygulanıyor.

 

Aydın’da trafiğin ve özellikle araç park sıkıntısının her geçen gün arttığını belirten sürücüler, zaman zaman gerek vakit sıkıntısı gerekse taşıdıkları yaşlı yolcular nedeniyle park konusunda trafik kusuru işlemek zorunda kaldıklarını belirterek, otopark sorununun çözülmesini istediler.

 

2016 yılında 92 TL olarak uygulanan hatalı park cezası, 2017 yılında 95 TL, 2018 yılında da 108 TL’ye yükseltildi. Uygulanan cezayı 15 gün içerisinde ödeyenlere ise yüzde 25 oranında indirim yapılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.