Aydın'ın işitme engelli sporcuların büyük başarısı

Aydın'ın işitme engelli sporcuların büyük başarısı

Aydın’ı İşitme Engelliler Türkiye Büyükler Atletizm Şampiyonası’nda temsil eden Hamit Horata ve Rumeysa Temurayak elde ettikleri başarılarla kenti gururlandırdı.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu’nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan, İşitme Engelliler Türkiye Büyükler Atletizm Şampiyonası ve Milli Takım Seçmesi 16 - 17 Haziran 2015 tarihlerinde Ankara ilinde yapıldı. Aydın’ı temsilen şampiyonaya Hamit Horata ve Rumeysa Temurayak katıldı. Rumeysa Temurayak, 1500 metre Bayanlar kategorisinde Türkiye 2’ncisi ve Gülle Atma Bayanlar kategorisinde Türkiye 4’üncüsü oldu. Hamit Horata ise Yıldızlar kategorisinde olmasına rağmen Büyükler Uzun Atlama Erkekler Kategorisinde Türkiye 4’üncülüğünü elde etti. Başarılı sporcular ve Atletizm Antrenörü Aslı İnegöllü, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın’ı makamında ziyaret etti.
İl Müdürü Zeynel Akın, başarılı derecelerden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Engellilere yönelik spor hizmetlerimiz gün geçtikçe artmaktadır. Bunların da meyvelerini almaya başladık. Biz sadece atletizm branşında değil hentbol, masa tenisi, badminton, bocce gibi branşlarda da engelli sporcularımız hizmet vermekteyiz. Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak engelli vatandaşlarımızın spor yapmaları için tüm imkanları kullanmaktayız. Engelli sporcularımızı engelli aracımız ile evlerinden alıyoruz antrenman alanına götürüyoruz sporlarını yaptırıp tekrar evlerine geri bırakıyoruz. Ayrıca küçük bir rahatsızlığından dolayı ziyaretimize gelemeyen başarılı sporcumuz Hamit Horata ve il dışına şampiyonaya giden antrenörü Burak Şevket Taş’ı da tebrik ediyorum. Sporcularımızın ailelerine de ayrıca çok teşekkür ediyorum. Sporcularımıza spor yapmaları izin hem izin verdikleri için hem de destek çıktıları için. Ümit ediyorum ki önümüzdeki şampiyonalarda çok daha iyi dereceler elde ederek ziyaretime geleceklerdir. Şimdiden herkese başarılar diliyorum” dedi.
Atletizm Antrenörü Aslı İnegöllü de, İl Müdürü Zeynel Akın’a vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ederek, başarılarının artarak devam edeceğini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.