Aydın'ın kadın kahramanları ‘Anadolu Ana'da anlatılacak

Aydın'ın kadın kahramanları ‘Anadolu Ana'da anlatılacak

Aydın'ın kadın kahramanları ‘Anadolu Ana'da anlatılacak

Kurtuluş Savaşı’nın Aydınlı kadın kahramanları, “Anadolu Ana” sanatsal bilgi sunumu sergisinde anltılacak.
“Anadolu Ana” sanatsal bilgi sunumu sergisini kamuoyuyla buluşturmaya hazırlanan Samet Ocakoğlu, yaptığı açıklamda; “Kurtuluş Savaşımızda destanlaşmış fedakarlık ve kahramanlıkları öyküleri toplum hafızasında yer etmiş Anadolu kadınının ortak davranışlarını, yön verdikleri olayları ve dönemde sembolleşmiş şahsiyetleri sanat aracılığı ile topluma tanıtmak, aziz hatıralarını yad etmek ve bizlere bıraktıkları değerlerin geleceğe aktarılmasına katkıda bulunma heyecanlarım ile yürüttüğüm Anadolu Ana sanatsal bilgi sunumu eserimin hazırlık çalışmaları tamamlandı.
Gelip geçtiğimiz zor yollardaki birikimin ve ruhumuzdan yükselen duyguların istihsali olan Milli Mücadele’den Çankaya’ya- Demokrasi Atölyesi ve Bir Zeybek Sevdası eserlerimin üretimine ve İzmir’de, Aydın’da, Gaziantep’te halkın huzuruna çıkarılmasına kaynak olan el emeği, göz nuru bu kere Anadolu Ana eseri için sarf edilmektedir. Medeniyetimizin değerleri, vahşi ve yok edici saldırıya uğradığında Mukaddesatın Çığlığı olarak tasvir ettiğim ortak davranışlarla şerefli bir duruş sergileyen Anadolu Kadınının, Anadolu Ana’nın hizmetinde olmak elbette onur verici” dedi.
AYDIN’IN KADIN KAHRAMANLARI ANLATILACAK
Kurtuluş Savaşı’nın simgelerinden olan Aydınlı kadın kahramanların etkinlikte anlatılacağını kaydeden Ocakoğlu, “Etkinlik Emir Ayşe, Akıncı Makbule hanım,Nazife Kadın, Kara Fatmalar, Meryem Nine, Halime Çavuş Şerife Bacı ve nice isimli, isimsiz kahraman huzurunda sanat aracılığı ile bir saygı duruşudur. Milli Mücadele döneminde bu topraklardan yükselen mukaddesatın çığlığının sahibi Anadolu Kadınını tasvir eden Anadolu Ana eserimi hazırlama gücü veren rabbime ihsan ettiği mücadele gücü için şükrediyorum. Anadolu Ana etkinliği bu ülkenin geleceği olan çocuklarımıza anlatılacak güzel bir öykü barındırmaktadır. Anadolu Ana etkinliğinin resmi açılışı, İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi Kültür Park’ta 05 Mayıs 2016 Perşembe günü gerçekleştirilecektir. 05 Mayıs - 18 Mayıs 2016 tarihleri arasında sunumda olacak Anadolu Ana Sanatsal Bilgi Sunumu Etkinliği Sergisi boyunca her gün sanatsal materyaller üzerinde canlı sunumlar ve söyleşiler gerçekleştireceğim” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.