Aydın’ın kalbi üniversiteye emanet

Aydın’ın kalbi üniversiteye emanet

Aydın’ın kalbi üniversiteye emanet


█Gerçek Gazetesi
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Aydın ve çevresine verdiği hizmetlerle dikkat çekiyor. Uyguladığı başarılı teşhis ve tedavi hizmetleri, seçkin öğretim üyeleri ve dinamik sağlık ekibi ile 24 saat hastalara hizmet veren ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi sadece çağı yakalamakla kalmıyor sağlık alanında ilerleme ve gelişmeye katkı sağlamak için durmaksızın çalışıyor.
ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinin başarılarıyla dikkat çeken ana bilim dallarından biri de Kardiyoloji Ana Bilim Dalı. Kardiyoloji ekibi, ADÜ Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı desteği ile dünyada ve Türkiye"de uygulanan ileri düzeyde birçok teşhis ve tedavi yöntemini hastanede uyguluyor.
Üç profesör, dört yardımcı doçent, altı asistan, altı yardımcı personelle sadece Aydın"a değil Muğla"dan Denizli"ye pek çok çevre ile hizmet veren ekip, teknolojiyi en iyi şekilde kullanıyor. Eski hastane binasında 4 koroner bakım yatağı ve 5 servis yatağı ile hizmet veren klinik, yeni hastane binasına taşınılması ile beraber 5 koroner bakım ve 24 servis yatağı ile hizmet vermeye başladı. Kliniğin yıllık poliklinik sayısı yaklaşık 12 bin. Transtorasik ve transözofageal ekokardiyografi, efor testi, 24 saatlik ambulatuar elektrokardiyografi ve kan basıncı monitörizasyonu (Holter) laboratuvarları ile tanıya yönelik tetkikler yapılan Kardiyoloji Kliniğinde kalp kateterizasyonu, anjiyografi ve girişimsel kardiyolojik işlemler de başarı ile yürütülüyor. Kilinik yakın bir zamanda elektrofizyoloji hizmeti veren laboratuvarı da hizmete açmayı planlıyor.
AYDIN"DA İLK TAVI
OPERASYONUNU YAPTILAR
Özellikle doğuştan kalp deliği olan hastalarda ve pulmoner kapak darlığı olan olgularda da ameliyatsız tedavi yöntemlerini başarıyla uygulayan ekip, geçtiğimiz günlerde Aydın"da ilk kez TAVI operasyonunu başarıyla gerçekleştirdi. Aort kalp kapağını TAVI (TranscatheterAorticValveImplantation-Kateter Yöntemi ile Aort Kapak Takılması) yöntemi ile değiştiren ekip, bu uygulama ile önemli bir başarıya imza attı. Kalbinde ciddi kapak darlığı bulunan ancak yaşının ilerlemesi nedeniyle ameliyata alınamayan hastanın mitral kapağına, sığır kalp zarından yapılan mitral biyoprotez kalp kapağı takan ekip, bu ameliyatın riskli olarak değerlendirilen tüm hastalara uygulanabileceğini söyledi.
TUS"DA TERCİH EDİLEN
ÜNİVERSİTELER ARASINDA
ADÜ Kardiyoloji Ana Bilim Dalı bugüne kadar 11 uzman mezun etti. Üniversitenin Aydın"da kurulu olması, saygın ismi, Kardiyoloji Ana Bilim Dalının başarılı çalışmaları nedeniyle TUS sınavında tercih edilen bölümler arasında yer aldıklarını söyleyen Kardiyoloji ekibi, elit bir öğrenci kesiminin kendilerini tercih etmesinden son derece gururlu olduklarını kaydetti. Yetiştirdikleri uzmanların gittikleri kurumlarda fark oluşturmaları için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyleyen ekip üyeleri, öğrencileriyle ilişkilerini kesmediklerini ve her ay yaptıkları toplantılarda bir araya gelerek karşılıklı vaka sunumları yaptıklarını kaydetti.
Klinikten sorumlu öğretim üyesi tarafından her sabah hastalarla ilgili bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı eğitim viziti yapılan klinikte, eğitim sorumlusu öğretim üyesi tarafından tıp fakültesi öğrencilerine yönelik düzenli eğitimler veriliyor. Araştırma görevlilerinin iyi bir klinisyen olarak yetişmesi, teorik, pratik ve laboratuvar bilgi ve becerileri ile donatılması için çalışan öğretim üyeleri asistanlarına öncelikle hastalara karşı empati ile yaklaşma eğitimini veriyor. Asistanların girişimsel laboratuvarının havasını erkenden solumalarını önemseyen öğretim üyeleri, her türlü girişimsel ve girişimsel olmayan işlemlere asistanları da dahil ediyor. Amaç asistanların mesleklerini büyük bir özgüven içinde ve mezun oldukları üniversiteyi gururlandıracak şekilde yapmalarının önünü açmak.
HEDEF KALP MERKEZİ
AÇARAK AYDIN"IN KALP
SAĞLIĞINI GÜVENCE
ALTINA ALMAK
Üniversitede kalp damar cerrahları, radyologlar ve acil servis hekimleri başta olmak üzere pek çok branşla dirsek teması halinde çalışan ekibin yeni hedefi kurulacak bir kalp merkezi ile çalışmalarını bir üst aşamaya taşıyabilmek. Bu konuda Adnan Menderes Üniversitesi Rektörünün desteğini arkalarına aldığını söyleyen ekip, en geç iki yıl içinde hayata geçmesini umdukları bu merkezde kalp damar cerrahları ile birlikte dünyada kalp alanında uygulanan tüm teşhis ve tedavi yöntemlerini ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi çatısı altında hayata geçirmeyi hedefliyor. Son teknoloji ile donatılacak kalp merkezinin açılması için gün sayan ekip bu konuda Aydınlı hayırseverlerin de desteğinin önemli olduğunun altını çiziyor.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.