Aydın’ın renkleri tuvale yansıdı

Aydın’ın renkleri tuvale yansıdı

Aydın’ın renkleri tuvale yansıdı

Gerçek Gazetesi
Adnan Menderes Üniversitesi"nin (ADÜ) Aydın"a kazandırdığı ressam Firdevs Posacı, Aydın"ı anlatan yağlıboya tablolarıyla büyük beğeni topluyor.
Adnan Menderes Üniversitesi öğrencilerine eğitim vermekle kalmıyor, düzenlediği çok sayıda kurs ve eğitimle bölge halkının gelişmesi ve sosyalleşmesine katkı sağlıyor. Eğitim Fakültesinden, Tıp Fakültesine, Ziraat Fakültesinden Veteriner Fakültesine kadar hemen hemen tüm fakülte ve yüksekokullarında şehrin sosyo-kültürel hayatının gelişmesi için çaba harcayan ADÜ, bu kurslarda gizli kalmış yetenekleri de keşfediyor.
ADÜ"nün Aydın ve Aydınlılara kazandırdığı önemli isimlerden birisi de ressam olan Firdevs Posacı da, yeteneğinin Aydın"ın renklerini tuvaline yansıttı. ADÜ"nün açtığı karakalem kursuna kayıt yaptırarak, ADÜ hocalarından resim eğitimi alan Posacı, yaptığı yağlıboya ve suluboya çalışmaları ile Aydın"ın tanınmış ressamları arasında yerini aldı. Çocukluğu Aydın"ın dağ köyü Gölcük"te geçen Posacı, doğanın tüm renklerini tuvaline yansıtarak birbirinden güzel eserler üretiyor.
Yaklaşık 11 yılda 25 sergiye katılan, iki kişisel sergi açan ve 2009 yılında bir eseri İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesinde sergilemeye değer görülen Firdevs Posacı, üç uluslararası etkinlikte de Aydın"ı temsil etti. Aydın Belediyesi katkılarıyla Aydın"da, ünlü ressamların konuk olduğu bir workshop da düzenleyen Posacı, sadece desenleri ile değil renkleri kullanmaktaki başarısı ile gelecekte de pek çok başarıya imza atacak gibi görünüyor.
Üniversiteden aldığı eğitimle başlayıp onu destekleyen ve yüreklendiren insanların verdiği cesaretle yoluna devam eden Firdevs Posacı, bugün 15 kursiyere de resim yapmanın inceliklerini öğretiyor. Renklerini dünyaya yayma idealindeki ressam, Aydın"ın renk cümbüşünü tuvaline yansıtıp onun güzelliğini, temizliğini, saflığını, değerlerini tüm dünya ile paylaşmayı hedefliyor. Ressam, kimi zaman kınalı bir ayakla, kimi zaman bir sünnet merasimi ile, kimi zaman zeytin ağacı ile kimi zamansa pekmez yapan kadınları ile tuvaline yansıttığı tüm değerleri yurtdışında açacağı sergilerle dünyaya tanıtmayı arzuluyor.
Aydın ili Gölcük köyünde dünyaya gelen Firdevs Posacı, ilköğretimini Aydın"da tamamladı.
Adnan Menderes Üniversitesinin açtığı resim kursunda Güzel Sanatlar Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Şükrü Kara"dan 1997 ve 2001 eğitim yılları arasında desen yağlıboya dersleri alan Firdevs Posacı, çok sayıda resim sergisine katıldı. Karakalem ve yağlı boya alanında çok sayıda öğrenci yetiştiren ve yetiştirmeye devam eden Posacı, kendi atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir. Evli olan Firdevs Posacının ebru ve suluboya çalışmaları da bulunmaktadır. Firdevs Posacı Serbest Sanatçılar (SESAN) ve İzmir Suluboya Derneği üyesidir. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.