Aydın'ın zeytinyağı Samsun'da tanıtılacak

Aydın'ın zeytinyağı Samsun'da tanıtılacak

Aydın Ticaret Borsası tarafından yürütülen "Zeytinyağının Pazar Payının Arttırılması Projesi" kapsamında 20 ilde yapılacak tanıtım faaliyetlerinin ikincisi 28-29 kasım tarihlerinde Samsun’da gerçekleşecek.

Temel amaçlarını Zeytinyağı markalarının ve iç pazar payının arttırılması olarak belirlediklerini belirten Aydın Ticaret Borsası(ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı; “İstanbul Ticaret Borsası, ATB Özel Gıda Laboratuarları A.İ. , Ege İhracatçı Birlikleri ve Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) ortaklığında Borsamız tarafından başvurusu yapıldı. Başvurumuzun ardından proje KOSGEB Başkanlığı tarafından desteklenmeye uygun görülerek “Zeytinyağının Pazar Payının Arttırılması Projesi” uygulamaya konuldu ve 20 ilde geçekleştirilecek olan tanıtım ve tadım faaliyetlerinin ikincisi 28-29 Kasım tarihlerinde Samsun Piazza AVM’de gerçekleştirilecek. Amacımız kişi başına düşen zeytinyağı tüketiminin arttırılması ve saf zeytinyağının tüketici ile karşı karşıya getirilmesidir. Tüketicilere tadım uzmanlarımız tarafından, kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgiler verilerek, sağlıklı ve bilinçli bir tüketici kitlesi oluşmasına katkı sağlamak, Zeytinyağı markalarının ve iç pazar payının arttırılması amaçlanmaktadır” ifadelerine yer verdi.
TADIM FAALİYETİNE SAMSUN TB VE SAMSUN TSO’DAN DESTEK
Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı; “Samsun’daki Zeytinyağı Tadım Etkinliğimiz; Samsun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Takış, Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır ve Meclis Üyeleri, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Meclis Üyelerinin katılımlarıyla gerçekleşecektir. Desteklerini esirgemeyen Samsun Ticaret Borsası ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimine teşekkürlerimi sunuyor, tüm Samsunluları Zeytinyağı Tadım Etkinliğimize bekliyoruz” dedi.
Samsun’da yapılacak zeytinyağı tanıtım hazırlıkları devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.