Aydınlı 27 yatırımcının projesi Bakanlığa sunuldu

Aydınlı 27 yatırımcının projesi Bakanlığa sunuldu

KKYDP kapsamında müracaat edilen projeler il proje değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirilirken 27 proje de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na sunuldu.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında 10. Etap Tebliği gereği müracaat edilen projeler, İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilerek Bakanlığa sunuldu. Vali Yardımcısı Abdullah Aslan Başta olmak üzere toplanan il proje değerlendirme komisyonu gerekli incelemeleri yaptıktan sonra 27 yatırımcının projesini Bakanlığa sundu.
33 MÜRACAAT OLDU 27’Sİ ONAY ALDI
Yasal süresi içinde, 33 müracaat olduğu, bunlardan 6 proje için elektronik sistemden numara alınmış ancak proje yüklemesi ve sistem onayı yapılmadığı; 27 yatırımcıya ait projenin yüklemesinin ve sistem onayının yapıldığı tespit edildi. İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından, ilgili tebliğ ve bu tebliğe bağlı olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce hazırlanan Uygulama Rehberine göre, 27 yatırımcıya ait projeler elektronik ortamda ayrı ayrı değerlendirilerek, Bakanlık onayına sunuldu.
27 PROJE 400 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK
Bu projelerden 9 adedi, İncir İşleme-Paketleme, 6 adedi Pamuk Ön Temizleme, 3 adedi Zeytin Yağı, 3 adedi Alternatif Enerji Tesisi, 2 adedi Sera, 2 adedi Yem Tesisi Kapasite Artırımı, 1 adedi Meyve-Sebze Kurutma, İşleme Tesisi ve 1 adedi Soğuk Hava Deposu Tesisidir. 27 projenin, toplam yatırım tutarı 23 milyon 734 bin 906,65 TL, hibeye esas tutarı ise 23 milyon 535 bin 906,65 TL olup ödenecek olan hibe tutarı 11 milyon 767 bin 953,32 TL olduğu ifade edildi. Ayrıca projelerin uygulanması halinde Aydın’a sağlanacak olan istihdam sayısının da yaklaşık 400 kişi olduğu belirtildi.
PROJELER 1 ARALIK’A KADAR TAMAMLANMASI GEREKİYOR
Bakanlık tarafından gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra, Aydın’da uygulanması uygun görülen proje sahipleri ile Hibe sözleşmesi imzalanarak projelerin uygulanmasına-yapımına başlanılacak. Tebliğ gereği, uygulanacak projelerin 1 Aralık tarihine kadar tamamlanarak faaliyete geçmeleri gerekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.