Aydınlı bayanlar kendi mekânlarına kavuştu

Aydınlı bayanlar kendi mekânlarına kavuştu

KADIN HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ BAşKANI GÜNCAY KÖSEM, DAVETLİLERİ SESİYLE MEST ETTİ

Gerçek Gazetesi
Aydın Hakları Koruma Derneği Aydın şubesi Lokali düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yedi Eylül Mahallesi'ndeki lokalin açılışı Vali Mustafa Malay tarafından gerçekleştirildi. İlginç etkinliklerin gerçekleştirildiği açılışta Kadın Haklarını Koruma Derneği Aydın şube Başkanı Güncay Kösem adeta şov yaptı. Güncay Kösem seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle davetlileri mest etti.
Lokal açılışına Vali Mustafa Malay, Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı, ASTO Dönem Başkanı Veli Tiryaki, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kadınlar katıldı. Aydınlı kadınların tek çatı altında toplanıp birlik olmasının sevindirici olduğunu belirten Vali Mustafa Malay, kadınların bilinçli olmasının öneminden söz ederek aynı zamanda bir eğitim yuvası gibi çalışacak olan lokalin açılışına destek verenleri kutladı.
Amaçlarının Aydın'da yaşayan kadınların birlik olmasını ve sorunlarının çözümüne katkı sağlamak olduğunu belirten Kadın Haklarını Koruma Derneği Aydın şube Başkanı Güncay Kösem özellikle sosyal hayattan uzak yaşamak zorunda kalan bayanları sahip çıkmak istediklerini söyledi. Kösem “Lokal denilince belki de oturmak ve hoş vakit geçirmek anlaşılabilir. Ancak biz burada boş oturmak yerine hanımlarımızın üretken olmasını sağlayacağız. Özellikle herhangi bir işte çalışmayan ev hanımlarımızın evlerinde ürettikleri, el işinden gıda maddelerine kadar emeklerini burada değerlendirerek bu kadınlarımızın para kazanmasını sağlayacağız. Bunun yanında il genelindeki haneleri tek tek taramamız mümkün değil. Buraya gelen hemcinslerimiz sorunu olan bayanları bize bildirecek biz de o kadınımızın sorununu çözmeye çalışacağız” dedi.
Açılışta davetlilere kendi elleriyle hazırladıkları saç böreği, sarma ve pasta ikram eden kadınlar, sanattaki marifetleri ile de herkesi şaşırttılar. Açılış sonunda sahne alan Kadın Haklarını Koruma Derneği Aydın şube Başkanı Güncay Kösem, sesi ve söylediği esrelerle herkesi mest etti.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.