Aydınlı Eczacılar atık ilaç toplama kampanyası başlattı

Aydınlı Eczacılar atık ilaç toplama kampanyası başlattı

21. Bölge Aydın Eczacı Odası Başkanı Ecz. Sefa Karaarslan, oda olarak başlattıkları atık ilaç toplanma kampanyasına destek istedi.

Aydın Eczacı Odası, Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) ve Aydın Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile atık ilaç toplama kampanyası başlatıyor. Yaşanabilir bir Aydın için sağlıklı bir çevre sloganından hareketle evlerde kullanım süresi geçmiş veya kullanımı bırakılmış ilaçların toplanarak uygun yollarla bertaraf ettirilmesi sağlanacak.
Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, yaptığı açıklamada; “Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yakın zamanda yaptığı geniş çaplı bir araştırmada atık ilaçların çoğunlukla çöpe veya kanalizasyona gittiği tespit edilmişti. Bu ilaçların içindeki zararlı kimyasallar yeraltı sularına karışarak bizlerin içme ve kullanma suları ile sağlığımıza zarar verecek şekilde bize geri dönüşü olmaktadır. Çevreye duyarlı halkımıza atık ilaçlarını çöpe değil, çevreye duyarlı eczacılarına veya ASKİ’lerdeki atık ilaç kutularına getirmeye ve sağlıklı bir çevreyi hep birlikte sağlamaya davet ediyoruz. Eczacılar tarafından toplanan atık ilaçlar ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ’lerde bulunan atık ilaç kutularına vatandaşlarımız tarafından bırakılan ilaçların Odaya ulaştırılacak ve Eczacı Odası tarafından ÇEKOOP - Çevreci Eczacılar Kooperatifi aracılığı ile bu konuda yetkili kuruluş olan İZAYDAŞ’ta bertaraf edilmesi sağlanacaktır. İşbirliklerinden dolayı Sayın Çerçioğlu’na ve ÇEKOOP Yönetimine çok teşekkür ediyor, halkımızı kampanyamıza destek olmaya davet ediyorum. Sağlıklı bir çevre , yaşanabilir bir Aydın için el ele olalım” dedi.
Aydın Eczacı Odası’nın işbirliği ile gerçekleştirilen “Atık İlaç Toplama Kampanyası”nın başlangıcını yapan Başkan Çerçioğlu, doğayı koruma adına böyle bir projede Büyükşehir Belediyesi olarak yer almaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti. Kampanyanın doğa ve çevre için önemini de belirten Başkan Çerçioğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak çevreyi koruma adına yapılan projelere her zaman desteğe hazırız. Aydın’da ilk kez gerçekleştirilen bu kampanyada vatandaşlarımızın atık ve tarihi geçmiş olan ilaçlarını ASKİ birimlerimize koyacağımız atık ilaç toplama bidonlarına atmalarını rica ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.