Aydınlı gençler büyük gurur yaşattı

Aydınlı gençler büyük gurur yaşattı

Aydınlı gençler büyük gurur yaşattıSoner Yalçınkaya Atletizmde uluslararası başarı kazandı

Gerçek Gazetesi
4. Uluslararası Konya Rumi Çocuk Oyunları"nda Aydın"ı temsil eden Türkiye şampiyonu Soner Yalçınkaya, 3"üncü olarak büyük bir başarıya imza attı.
4. Uluslararası Konya Rumi Çocuk Oyunları, toplam 31 ülke ve bin 14 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Konya Atatürk Stadyumunda yapılan 4. Uluslararası Konya Rumi Çocuk Oyunları Atletizm Müsabakalarında Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Arnavutluk, Bosna Hersek ve Makedonya ülkelerinden toplam 126 sporcu katıldı.
Atletizm müsabakalarında Aydın"ı temsil eden Türkiye Şampiyonu Soner Yalçınkaya, 100 metre engelli branşında 4. Uluslararası Konya Rumi Çocuk Oyunları 3"üncüsü oldu. Dereceye giren Yalçınkaya ve antrenörü Burak Uygun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel AKIN"ı makamında ziyaret etti.
Yalçınkaya"yı elde ettiği başarıdan ötürü tebrik eden İl Müdürü Zeynel Akın, “Atletizm branşında elde edilen başarılarımıza bir yenisini daha ekledik. Uluslar arası aldığımız bu başarı bizleri çok sevindirdi. Hedefimiz hep daha iyiye ulaşmak; bunun için ilimizden olimpiyatlara ve dünya şampiyonasına adını altın harflerle yazdıracak eni birçok milli sporcu yetiştirmek en büyük gayemizdir. Başarılı sporcumuz antrenmanlarını Kardeşköy Atletizm Stadında yapmaktadır. Daha önce defalarca belirttiğim gibi Kardeşköy Atletizm Stadı meyvelerini vermeye devam ediyor. Ben başarılı sporcumu ve antrenörü Burak Uygun"u tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Başarılı sporcunun antrenörü Burak Uygun da, yapılan yarışmalarla ilgili İl Müdürü Zeynel Akın"a bilgiler verdi. Ayrıca vermiş olduğu her türlü desteklerden dolayı İl Müdürü Zeynel Akın"a çok teşekkür etti ve ilerleyen zamanlarda yapılacak yarışmalarda daha iyi derecelerle ilimizi temsil edileceği konusunda söz verdi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.