Aydınlı güreşçi Cengiz Aslan Avrupa şampiyonu oldu.

Aydınlı güreşçi Cengiz Aslan Avrupa şampiyonu oldu.

İstanbul’da yapılan Genç Erkekler Grekoromen Güreş Avrupa Şampiyonası’na 66 kg'da Türkiye’yi temsilen katılan Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Güreş Eğitim Merk.’de güreşe başlayan Cengiz Aslan, Avrupa Şampiyonu olarak büyük başarı elde etti

Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi’nde yapılan sabah seansı maçlarında 66 kiloda sırasıyla Avusturyalı, Alman, Bulgar ve Azerbaycanlı rakiplerini mağlup eden milli güreşçi Cengiz Aslan, finalde Macar Otto Losonczi’yi 4-1 mağlup ederek altın madalyaya uzandı ve Avrupa’nın zirvesine çıktı. Avrupa Şampiyonu olan milli güreşçi Cengiz Aslan, Güreş İl Temsilcisi Mahmut Yörük ve Sporcu Eğitim Merkezi Güreş Antrenörü Nuri Tunç, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın’ı ziyaret etti.
Aydın Güreş İl Temsilcisi Mahmut Yörük, “Sporcumuzla gurur duyduklarını, bizleri mahcup etmediği ve böyle bir başarıya imza attığı için tebrik ettiğini ve yeni daha büyük başarılar dilediğini” belirterek, milli sporcu Cengiz Aslan’a altın hediye etti.
Başarılı sporcu ve antrenörlerini kutlayan İl Müdürü Zeynel Akın; “Aydın Güreş Eğitim Merkezi’nde ilk olarak güreşe başlayan ve güreşe olan yeteneği keşfedilen, Avrupa Şampiyonluğu başarısını yakalayan Milli Sporcumuz Cengiz Aslan elde ettiği Avrupa Şampiyonluğu başarısıyla bizleri son derece gururlandırmış ve mutlu etmiştir.
İlimizde yetişen sporcularımızın ilimize ait spor kulüpleri adına yarışmalara katılmalarını isterim. Ancak güreş branşında ilimizde büyük bir spor kulübü olmadığı için sporcuların menfaatleri göz önünde tutularak mecburen başka kulüplere vermek zorunda kalıyoruz. İl Müdürlüğümüz olarak verdiğimiz emeklerin karşılığını böyle güzel bir başarıyla almak, Güreş Eğitim Merkezi’mizde yeni yeteneklerin kazandırılması ve daha büyük başarılara ulaşmak için bizlerde doğal bir doping etkisi yapmıştır. Cengiz Aslan’a ve arkasından gelmekte olan sporcularımıza olan güvenimiz bu konuda tamdır. Onlar bizler için son derce kıymetli ve özel sporcularımızdır. Cengiz Aslan ve onun gibi olan sporcularımızı dünya ve olimpiyat şampiyonluğu kürsüsünde görmek en büyük temennilerimizdendir. Çok yakında bu başarılara imza atacaklarına yürekten inanmaktayız. Nice başarılar diliyoruz ve kutluyoruz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.