Aydınlı ikizlerden halterde büyük başarı

Aydınlı ikizlerden halterde büyük başarı

Aydınlı ikiz kardeşler Ayşegül Çakın ve Burak Emre Çakın, Okullar Arası Türkiye Halter Şampiyonası’nda altın ve bronz madalya elde etti.

Türkiye Halter Federasyonu’nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Okullar Arası Türkiye Halter Şampiyonası Nevşehir’de yapıldı. Yapılan şampiyonaya yurt genelinden 34 il ve 119 bayan, 372 erkek olmak üzere toplam 481 sporcu katıldı. Aydın’ı temsilen şampiyonaya katılan Burak Emre Çakın, 62 kg kategorisinde 36 sporcu içerisinden ilk üç sıraya giren isimler arasında yer aldı. Çakın, koparmada 87 kg ve silkmede 113 kg olmak üzere totalde 200 kg kaldırarak Türkiye 3’üncülüğünü elde etti. Ayrıca sporcumuzun ikiz kardeşi olan ve 10 Kasım 2014 tarihinde Konya Türkiye Olimpiyatlara Hazırlama Merkezine (TOHM) gönderilen Ayşegül Çakın da 58 kg kategorisinde Türkiye 1’incisi oldu. Çakın, eğitimine Konya ilinde devam ettiği için Konya’daki okulu adına yarışmalara katıldı.
Türkiye 3’üncüsü Burak Emre Çakın ve sporcunun antrenörü Yunus Emre Demirtaş, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın’ı makamında ziyaret etti. İl Müdürü Zeynel Akın, sporcu ve antrenörünü kutlayarak, “Halter branşında üst üste alınan başarılı dereceler bizleri çok sevindirdi. İlk olarak sporcumuzu ve antrenörümüzü tebrik ediyorum. Şu anda Konya ilinde bulunan Ayşegül Çakın’ı da almış olduğu Türkiye Şampiyonluğu için tebrik ediyorum. Eğitimine Konya ilinde devam ettiği için oradaki okulu adına yarıştı. Aydın ilinden yetişip Türkiye’de çok başarılı dereceler elde etmektedir. Tabiki de bu da bizleri çok gururlandırmaktadır. Burak Emre Çakın, 36 sporcunun arasından yarışıp Türkiye 3’üncüsü oldu ve Aydın ilini en iyi şekilde temsil etti. Başta antrenörümüz Yunus Emre Demirtaş olmak üzere ailesine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.