Aydınlı iş kadınları “Kadın Girişimciliği”ni konuştu

Aydınlı iş kadınları “Kadın Girişimciliği”ni konuştu

Aydınlı iş kadınları “Kadın Girişimciliği”ni konuştu


█ Gerçek Gazetesi
Aydın Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) tarafından düzenlenen “Kadın Girişimciliği" konferansına katılan iş kadınlarını kadınların ekonomik yaşamdaki durumunu masaya yatırdı.
ASİAD tarafından düzenlenen “Kadın Girişimciliği” konulu konferansa Toplantıya, Aydın Valisi Kerem Al, Aydın Garnizon Komutanı Tuğgeneral İbrahim Aydın, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit ve ASİAD üyeleri katıldı.
Konferansın açılışında konuşan ASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Semih Menzilci, Türkiye'nin sosyal, kültürel, ekonomik alanda yaşadığı gelişmelerin dünyada ilgiyle izlediğini söyledi. Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi içinde yer alma hedefi doğrultusunda sürekli yükselen bir grafik çizmesi gerektiğini belirten Menzilci, “Özellikle iş gücü ve istihdam alanında Türkiye'nin atması gereken önemli adımlar bulunuyor. Avrupa Birliği ülkelerinde iş hayatında yer alan kadın sayısı göz önüne alındığında Türkiye'nin ortalamanın çok altında yer alıyor. Yapılan araştırmalara göre, Türkiye'de kadınların iş gücüne katılımı yüzde 30.5 seviyesinde. Her 100 kadından 70'i, üretim sürecinden yararlanmıyor. Türkiye'deki 1 milyon 300 bin girişimcinin yalnızca yüzde 6'sı kadın. Daha fazla kadının iş hayatına girişimci olarak katılmasını istiyoruz. Türkiye'nin içinde bulunduğu gelişmekte olan ülkeler kategorisinde bu oran ortalama yüzde 25 civarında buluyor. Bunu daha üst seviyeye çıkarmak için gerekli çalışmaları el birliği ile çalışma yapmalıyız” diye konuştu.
Konferansta “Kadın Girişimciliği” konusunda bir sunum ASİAD Kadın Girişimciler Komisyonu Başkanı Ayşe Bakat da, dünya ve Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan kadınların, ekonomik faaliyetlerde aynı oranda temsil edilemediğini iddia etti. İnsan kaynakları kullanımı açısından kadın nüfusun bilgi ve becerisinden yeterince yararlanamamanın ciddi bir kayıp olduğuna değinen Bakat, “Kadınların iş dünyasında temsili ve başarısı, toplumun ekonomik ve sosyal gelişimi açısından önemlidir. Çünkü işimizi severek yaparsak, her türlü zorluğa sabır gösterir ve hedefe ulaşana kadar çalışırız. Kadının iş dünyasında daha çok yer almasıyla ortaya çıkacak gücün farkındayız. Türk kadının gerek siyasi gerekse ekonomik yaşamda daha aktif rol alması ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında büyük rol oynayacaktır” şeklinde konuştu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.