Aydınlı kadınlar siyasete soyundu

Aydınlı kadınlar siyasete soyundu

Aydın'da geçtiğimiz yıllarda kurulan İş Kadınları Derneği (İŞKAD) ilginç icraatlarına bir yenisini ekledi.


Gerçek Gazetesi
Aydın'da geçtiğimiz yıllarda kurulan İş Kadınları Derneği (İŞKAD) ilginç icraatlarına bir yenisini ekledi. Daha önce bir çok bayanı eğiterek meslek sahibi yapan dernek şimdi de kadınların toplumda aktif rol alması için 'Yerelden Genele Kadın Eli' projesi hazırlayarak Aydın'da 400 kadın muhtar adayını seçime hazırlamak için kolları sıvadı.
Demokrasinin beşiği adıyla anılan Aydın'da İŞKAD üyeleri, Yerelden Genele Kadın eli projesini kadın dernekleri ile paylaştı. Proje kapsamında yapılan toplantı ile Türk Kadınlar Birliği, Kadın Hakları Koruma Derneği ve Aktif Emekliler Derneği temsilcileri ile paylaşıldı.
Aydın'daki kadınlara çağrıda bulunan İŞKAD, Türk Kadınlar Birliği, Kadın Hakları Koruma Derneği ve Aktif Emekliler Derneği, kadınların iş yaşamında olduğu kadar sosyal yaşamda da aktif olmalarını istedi. Yerelden Genele Kadın Eli projesinde muhtar adayı kadınlar için eğitim desteği alacaklarını belirten İŞKAD Başkanı Belgin İlker; "Kadınlarımız için eğitim desteği alarak ve kadın derneklerimizin de manevi katkılarıyla muhtar adayı kadınlarımızı eğitip bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Yerelden Genele Kadın Eli projesi kapsamında en önemli hedeflerimiz Atatürkçü, cumhuriyetçi, laik Türkiye'nin kazanımında çok büyük emekleri olan Türk kadınını ülke yönetiminde hak ettiği konuma getirmek. Bu proje kapsamında çıkaracağımız 400 kadın muhtar adayı ile toplumun dikkatini çekeceğimize inanıyoruz. Bir mahallede birden fazla kadın aday çıkarsa, en uygununu seçip kalanların aza olarak seçime girmelerini sağlamaya çalışacağız. Kadın muhtar adaylarımız için bir proje hazırlayıp AB'ye sunduk. Eğer sonuç alabilirsek bunu yerel seçime girecek kadın muhtar adaylarımız için kullanacağız. Ayrıca Ticaret Odasını ziyaret ettik, destek vereceklerini belirttiler. Bütün odalarımızı gezip kadınlarımız için destek isteyeceğiz" dedi.
Türk Kadınlar Birliği, Kadın Hakları Koruma Derneği ve Aktif Emekliler Derneği temsilcileri de projeyi sonuna kadar destekleyeceklerini söyleyerek, kadınların toplumdaki rolünün önemsenmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.
İŞKAD Başkanı İlker, Muhtar adayı kadınların muhtarlık formlarını İŞKAD ve projeye destek veren diğer derneklerden temin edebileceklerini söyledi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum