Aydınlı Koca Ailesi, 15 aydır çocuklarından haber alamıyor

Aydınlı Koca Ailesi, 15 aydır çocuklarından haber alamıyor

Aydınlı Koca Ailesi, 15 aydır çocuklarından haber alamıyor

Kuzey İrlanda’nın Belfast Şehri’nde 2015 yılı Mayıs ayının ortalarında İrlanda’nın milli boksörü Eamon Magge’nin oğlu Eamon Magge Jnr’in bıçaklanarak öldürülmesi olayından sorumlu tutularak tutuklanan Türk genci 30 yaşlarındaki Orhan Koca’nın ailesi 15 aydır sonuçlanmayan mahkeme nedeniyle ciddi sıkıntı yaşadıklarını belirttiler. Kardeşinin işkence gördüğünü ve tutuklandıktan sonra yüzünü görmediklerini belirten Orhan Koca’nın abisi Erhan Koca, “Kardeşimizin suçsuz olduğuna inanıyoruz ama mahkeme halen sonuçlanmadığı için ciddi sıkıntı içindeyiz. Vize alamadığımız biz gidemiyoruz, mahkeme sonuçlanmadığı için de kardeşim gelemiyor” dedi.
Bilindiği gibi; Mayıs ayında Kuzey İrlanda’nın Belfast Şehri’nde bıçaklanarak öldürülen Milli Boksör Eamon Magge’nin oğlu Eamon Magee Jnr’in ölümünden sorumlu tutularak hapse atılan 30 yaşlarındaki Türk genci Orhan Koca’nın ailesi 6 Haziran 2015’den beri çocuklarını görmediklerini söylediler. İki ülke arasında iade konusunda anlaşma olduğunu ancak mahkeme bitmediği için kardeşlerini Türkiye’ye getiremediklerini belirten Erhan Koca, “Kardeşim karakolda gözaltında iken 19 defa sorgulanmıştı. Daha sonra tutuklandı. 15 ay oldu, her ay hakim karşısına çıkıyor. Ancak mahkeme bir türlü sonuçlanmadı. Vize alamadığımız için Kuzey İrlanda’ya da gidemiyoruz. Mahkeme sonuçlanmadığı için de kardeşim gelemiyor. Ne olur yetkililer yardım etsin” diye konuştu.
“Sevdiği kız için gitti vize alamayınca geri dönemedi”
Daha önceleri Muğla’nın Marmaris ilçesinde turizm sektöründe çalışan ve çalıştığı esnada Kuzey İrlanda’dan Muğla’nın Marmaris ilçesine tatile gelen Bayan Gurni ile birbirlerine aşık olan kardeşi Orhan Koca’nın sevdiği kız için gittiği Kuzey İrlanda’da hayatının zindana döndüğünü belirten abisi Erhan Koca, “Gurni, evlilik için ikna ettiği kardeşim Orhan Koca’yı 4,5 yıl önce memleketine götürdü. Kardeşim Gurni ile evlendi ve evliliklerinden 3 çocukları oldu. Geçen yıl Gurni ile Orhan’ın arası açılınca Orhan evden ayrılıp çalıştığı barda yaşamaya başlamış. Biz bu durumlardan tutuklandıktan sonra haberdar olduk. Orhan evden ayrıldıktan bir süre sonra Belfast şehrinin Batısında bunan Summer Hill parkı yakınlarında Milli Boksör Eamon Magee Snr’nin oğlu Eamon Magee Jnr bıçaklanarak öldürülünce Orhan’ın ayrıldığı eşi Gurni’nin “Cinayeti eşim Orhan Koca işlemiş olabilir” yönündeki ifadesi üzerine Orhan gözlatına alınıp tutuklandı. Halen tutuklu ve mahkeme sonuçlanmadı. Kardeşim Orhan Koca’nın cinayeti işlediğine dair herhangi bir delil olmamasına rağmen halen cezaevinde tutuluyor. Şartlı tahliye için sunduğumuz 30 bin Pound da kabul edilmedi. Annem Remziye Koca, babam Nusrettin Koca 15 aydır evlat yolu gözlüyor. Ne olur yetkililer yardımcı olsun. Kardeşimin Türkiye’ye iadesini istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.