Aydınlı miniklerden civcivlere yoğun ilgi

Aydınlı miniklerden civcivlere yoğun ilgi

Aydınlı miniklerden civcivlere yoğun ilgi

Aydın’ın Efeler ilçesindeki semt pazarlarında satışı yapılan civcivler, başta çocuklar olmak üzere vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Kardeşköy’de babası ile beraber çiftçilik yaptığını belirten Oğuzhan Durak, araç üzerine sığacak şekilde yaptırdığı özel kafesler aracılığıyla köylüler tarafında en çok tercih edilen Ankara çili ile Gross civcivlerini pazara getirdiğini söyledi. Aydın’da üretimi gerçekleştirilen özel tavuk çiftlikleri’nden civcivleri toptan alarak pazarda satışını yaptığını ifade eden Durak, “Tavuğu kuluçkaya yatırarak civciv üretimi hem maliyetli hem de çok uzun zaman alıyor. Aydın’da üretim modern ünitelerde gerçekleştirilen civcivler var. Semt pazarlarında civciv alıcısı olan müşterilerimiz var. Özellikle Ankara çili ile Gross civcivleri talep görüyor. Bunlar 6-8 ay içinde tüylerini atarak kendilerini yeniliyor ve yumurtlamaya başlıyorlar. Yerleri müsait olanlar 10-15 civciv birden alanlar oluyor. Hobi olarak balkonda 2-3 tane alıp yetiştirenler de var” dedi.
Aydın’da havaların ısınmasıyla civciv satışlarında artışların olduğunu belirten Durak, Kemer semt pazarı’nda ki tezgahın da ortalama 60- 80 civciv satışının olduğu ve küçük olanlar 3 TL bir üst iri boy civcivlerde 5 TL den satışının yapıldığını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.