Aydınlı muhasebeciler iş başı yaptı

Aydınlı muhasebeciler iş başı yaptı

Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Fettah Açan, 1-20 Temmuz tarihleri arasında süren mali tatil yılının sona ermesiyle birlikte muhasebecileri 10 gün yoğun iş temposu beklediğini belirtti.

Aydınlı muhasebeciler 20 günlük mali tatilin ardından iş başı yaptı. 1-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen mali tatilin ardından Aydınlı muhasebeciler biriken işlerini bitirmek üzere yoğun iş temposu içine girdi. Bu yıl dokuzuncusu uygulanan Mali Tatil’de de aksaklıkların yaşanmaması adına hem tatil hem de çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Fettah Açan, mükelleflerini mağdur etmemek için tatil boyunca gerekli takibatları da yaptıklarını dile getirdi. Mali tatil olmasına rağmen muhasebeciler olarak bürolarını kapatmadıklarını dikkat çeken Açan, “Tatil süresine denk gelen işlemler ötelendiği için rutin işler azalıyor. Bu tarihler arasında biriken işlemlerimizi bitiriyoruz. Mali tatilde elimizi ayağımızı bağlayan işler ortadan kalkıyor. Tatil sonrası yeni dönemde sıfırdan başlamayacağımız için kaldığı yerden devam eden işlemlerimiz bizleri fazlasıyla yoruyor” dedi.
“MALİ TATİL SONRASI YOĞUNLUK YAŞANIYOR”
Mali tatil sonrası sürecin muhasebeciler açısından önemli olduğunu belirten Açan, “Mali tatilde de bazı görevlerimiz devam ettiği gibi bazı uygulamalarımız öteleniyor. 7 günlük ötelenen beyanname işi ile 3 günlük ödeme işi biz muhasebecileri bürolarımıza biraz daha fazla bağlıyor. Çünkü mali tatil nedeniyle beyannamelerini verebilmek için tekrar eski yoğun ortamlara dönmüş oluyoruz. Birtakım incelemeler ve denetlemeler de tatil sonrasına kaldığı için bir hayli işler birikmiş oluyor” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.