Aydınlı öğrenciler Almanya’da metal teknolojilerini öğrenecek

Aydınlı öğrenciler Almanya’da metal teknolojilerini öğrenecek

Yenipazar Mesleki Eğitim Merkez Müdürlüğü’nün hazırladığı “Avrupa’da Metal Teknolojileri Uygulamaları” adlı proje desteklenmeye uygun bulundu.

Proje tanıtımı kapsamında İlçe Kaymakamı Cevat Çelik, Belediye Başkanı Zafer Savcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayşe Acar ile Yenipazar Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Sinan Deyirmencioğlu proje katılımcıları tarafından edildi.


 

Proje hakkında bilgiler veren Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Uğur Utku, “Mesleki Eğitim Merkezimizde Metal Teknolojisi alanında eğitim gören çıraklık ve kalfalık öğrencilerinden oluşan Yenipazar ilçesinden 4 kişi, Köşk ilçesinden 5 kişi ve Sultanhisar ilçesinden 8 kişi olmak üzere toplam 17 kişilik 2 grup,2 öğretmenle birlikte Almanya’da 4-17 Şubat 2018 tarihleri arasında 2 haftalık staj programına katılacak. 10 kişilik grup Günneman Grosse fabrikasında, 7 kişilik grup ise Emschertal Kolejinde eğitim göreceklerdir. Öğrenciler gelişen teknolojiye uyum amacıyla ağır sanayisi gelişmiş olan Almanya’da 2 haftalık teorik ve pratik eğitim olmak üzere CNC aracılığıyla el değmeden bilgisayarda tasarladıkları tasarımları lazer kaynak, kesim, bükme ve birleştirme işlemlerini gerçekleştireceklerdir. Eğitim sonunda uluslararası geçerliliği olan Europass belgesini almaya hak kazanacaklar” dedi.


 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayşe Acar ise, proje faaliyetinin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi temennisinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.