Aydınlı şairler Akif’i unutmadı

Aydınlı şairler Akif’i unutmadı

Aydınlı şairler Akif’i unutmadı

Ger­çek Ga­ze­te­si
İs­tik­lal Mar­şı­mı­zın ya­za­rı Meh­met Akif Er­soy, ölü­mü­nün 73"ün­cü yıl­dö­nü­mün­de Ay­dın Ya­zar­lar ve Şa­ir­ler Der­ne­ği ile Men­de­res Yük­sek Öğ­re­tim ve Bi­lim Vak­fı"nın or­tak­la­şa dü­zen­len­di­ği bir prog­ram­la anıl­dı.
İs­tik­lal Mar­şı­mı­zın ya­za­rı Meh­met Akif Er­soy, Men­de­res Yük­sek Öğ­re­tim ve Bi­lim Vak­fı"nın kon­fe­rans sa­lo­nun­da dü­zen­le­nen prog­ram­lar anıl­dı. Ay­dın Ya­zar­lar ve Şa­ir­ler Der­ne­ği"nin yö­ne­tim ku­ru­lu üye­le­ri Ali Hay­dar Öz­türk, Şük­rü Ök­süz ve Ömer Ka­ra­taş ta­ra­fın­dan or­ga­ni­ze edi­len prog­ram­da ka­tı­lım­cı­la­ra Meh­met Akif Er­soy"un ha­ya­tı ve eser­le­ri hak­kın­da bil­gi­ler ve­ril­di.
Meh­met Akif Er­soy Vak­fı"nın ku­ru­cu­la­rın­dan olan Araş­tır­ma­cı,Ya­zar ve Şa­ir Ali Hay­dar Öz­türk açı­lış ko­nuş­ma­sın­da Meh­met Akif"in ha­ya­tın­dan can­lı ke­sit­ler sun­du. Akif"in bu­gün­kü genç­ler ta­ra­fın­dan ye­te­rin­ce an­la­şı­la­ma­dı­ğı­nı sa­vu­nan Öz­türk, Akif"in yal­nız ölüm ve İs­tik­lal Mar­şı"nın ka­bul yıl­dö­nüm­le­rin­de de­ğil di­ğer gün­ler­de de okun­ma­sı ve ha­tır­lan­ma­sı ge­re­ken bir ki­şi ol­du­ğu­nu be­lirt­ti. Öz­türk, Akif"in gü­nü­mü­ze ışık tu­tan fi­kir­le­rin­den de fay­da­la­nıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni ifa­de et­ti.
Meh­met Akif Er­soy"un ha­ya­tı üç bö­lüm ha­lin­de Ali Hay­dar Öz­türk, Ömer Ka­ra­taş ve Meh­met Ali Va­rol ta­ra­fın­dan din­le­yi­ci­le­re ak­ta­rıl­dı. Prog­ram­da Akif"in şi­ir­le­rin­den ba­zı­la­rı din­le­yi­ci­le­re can­lı ola­rak okun­du. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.