Aydınlı şoförlerden sahte paraya kalemli önlem

Aydınlı şoförlerden sahte paraya kalemli önlem

Son günlerde Aydın’da şehiriçi halk otobüslerinde yaşanan sahte para verme olayına karşın, şoförlere sahte parayı belirleyen kalem dağıtıldı.

Aydın şehiriçi özel halk otobüsü şoförlerine son bir haftadan bu yana sahte para verilmesinden sonra Aydın Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi bunun önüne geçmek için kooperatifte görevli tüm şoförlere sahte parayı belirleyen kalem dağıtıldı.

 

Aydın Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın şöforlere dağıttıkları sahte parayı belirleyen kalem ile önlem aldıklarını, araçlardaki kamera kayıtlarından da şahısları tespit ederek emniyet güçleri ile paylaştıklarını açıkladı.

 

Yalçın, piyasaya bu şekilde sahte para sürme olayının fazla sürmeyeceğini ümit ettiğini belirterek, “Maalesef buna tenezzül eden vatandaşlar oluyor. Bununla ilgili olarak sahte paraya karşı tüm araçlarda önlemimizi aldık. Özellikle son bir haftadır bu sahte para verme olayı biraz çoğaldı. Zaten biz görüntüleri inceleyip bu sahte para veren kişileri tespit etmeye başladık. Bunu emniyet güçlerimiz ile paylaşıyoruz. Çok uzun süreli bunu yapamayacaklardır. Şoförlere dağıttığımız bu kalem ile sahte parayı çizdiğinizde siyah çizgi belirgin, orijinal parayı çizdiğinizde ise çizgi belirsiz oluyor. Özellikle 50’lik banknotlarda bu sahte para olayını yaşıyoruz. Buradan tüm esnaflarımızı vatandaşlarımızı uyaralım. Sahte paraya karşı en basit uygulanacak yöntem olarak, orijinal paranın üstünde Türkiye Cumhuriyeti yazan yere elinizle dokunduğunuzda bir kabartı olduğunu hissedersiniz. Bu özellik sahte paralarda yok. Vatandaşlarımızı bu konuda uyarmış olalım” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.