Aydınlı YGS şampiyonları ödüllendirildi

Aydınlı YGS şampiyonları ödüllendirildi

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından YGS’de Türkiye genelinde ilk bine giren 17 öğrenci çeyrek altınla ödüllendirildi.

2015 Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) Aydın’ı en iyi şekilde temsil ederek Türkiye genelinde ilk bine giren 17 öğrenci için Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödül töreni düzenlendi. Programa katılan protokol üyeleri tarafından dereceye giren öğrencilere teşekkür belgesi ve çeyrek altın takdim edildi. Dereceye giren 17 öğrenciden 9’u Aydın Fen Lisesi’ni, 4’ü Adnan Menderes Anadolu Lisesi’ni ve diğer 4’ü de Nazilli Fen Lisesi’ni temsil ederek okullarına yeni bir başarı daha kazandırırken YGS’de Aydın il birincisi olan Mehmet Furkan Akkaya da Adnan Menderes Anadolu Lisesi’ni zirveye taşıyan isim oldu.
Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ödül töreni Aydın Fen Lisesi Yurdu yemekhanesinde öğrencilerin başarılarında büyük paya sahip olan veliler, öğretmenlerin de yer aldı kahvaltı organizasyon ile başladı. Programa Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın Milli Eğitimi Ortaöğretim Sorumlusu ve Müdür Yardımcısı Vahit Çopur, Müdür Yardımcısı A. Tahsin Sarayköylüoğlu, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen ve Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilge katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Aydın Fen Lisesi Müdürü Şenol Arslan öğrencilerine teşekkür ederek başladığı konuşmasının devamında da öğrencilerin başarıya ulaşmasında emeği olan velilerine, öğretmenlerine teşekkür etti. eğitim ortamlarının oluşturulmasında emeği geçen devlet kademelerine de teşekkür eden Arslan Aydın’ın bu başarıları daha arttıracağını inandığını kaydetti.
AYDIN’IN YGS’DEKİ KİTLESEL BAŞARISI YÜZDE 92’DİR
Aydın’ın eğitimde başarı ortalamasının Türkiye ortalaması üzerinde olduğunu vurgulayan Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de, “Aydın’da 116 ortaöğretim kurumumuzda, 10 bin 108 öğrencimiz YGS’ye girmiştir. Kentimizin YGS’deki kitlesel başarısı yüzde 92’dir. Buna meslek liselerimiz de dahildir. Büyük bir başarıya imza atmış durumdayız. Bu büyük bir başarıya bize imza attıran, bu konuda bize takım arkadaşlığı yapan başta okul müdürlerimize, idarecilerime, öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Bu yıl YGS’de ilk 1000’e girip Türkiye’nin markası olan 17 öğrencimiz ile bir arada olmaktan çok mutluyum. Böyle güzel çocuklar yetiştirdikleri için ailelerine ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
“AYDIN HER YIL TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE”
Aydın’ın eğitimdeki başarısı ile ilgili olarak bir takım istatistik bilgiler de veren Töre, “Aydın, eğitimde markalaşarak her geçen yıl Türkiye ortalamasında netlere imza attığını görüyoruz. 2014 yılında Türkçe’de Türkiye net ortalaması 18,6’yken, Aydın’da ortalamamız 19,3 olmuştur. Sosyal Bilimler’de Türkiye ortalaması 10,6, Aydın ortalaması da 10,6’dır. Matematik’te Türkiye ortalaması 10,3, Aydın ortalaması 7,3’tür. Fen Bilimleri’nde Türkiye ortalaması 4,3, Aydın ortalaması 4,9’dur. Tabi bunlar biz strateji planlarımızı yaparak Türkiye’yi kendimize kriter almamızın yanı sıra Aydın’ı bu ortalamalarda nasıl yükseltiriz çalışmalarını yapmaktayız. Bu doğrultuda YGS kitapçığı çıkardık. YGS’ye giren öğrencilerimize Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü olarak rehberlik yapmak istedik. Eğer hazırladığımız kitapçığı velilerimiz ve öğrencilerimiz iyi irdelerse daha iyi sonuçlar alacaklarını düşünüyorum. Aydın, eğitimde markalaşırken, biz bürokratlar olarak şöyle bir geçlik hayal ediyoruz; akademik başarının yanı sıra ülke sorunlarını kendisine dert edinen, insanlığa faydası olan, paylaşmasını bilen, alçak gönüllü, soran, sorgulayan, yardımlaşan gençlik yetiştirmek istiyoruz. İlimiz 2010-2014 yılları için YGS puanı Türkiye ortalamasının her yıl üzerindedir. Aydın, bundan sonra da Türkiye ortalamasının üzerinde olacaktır” diye konuştu.
“OKUL AÇMA ORANININ YÜKSEKLİĞİ YGS’Yİ OLUMLU ETKİLİYOR”
Aydın’ın eğitim alanında başka başarılarının da devam edeceğini işaret eden Töre, “Son 2 yıldır YGS tarafından il sıralaması yapılmamaktadır. YGS tarafından Türkiye’deki iller arasında sıralama yapılmamakla birlikte ‘biz neredeyiz, ne yapıyoruz, Aydın’ı nereye götürüyoruz, ne kadar Türkiye’nin önündeyiz ‘ gibi sorgulama yaparak puanlarımızı kendi alanımızda çıkardığımızda görüyoruz ki geçmişte olduğu gibi Aydın günümüzde ve gelecekte yerini koruyacak ve Türkiye ortalamalarının üzerindeki ortalamalara imza atacaktır. Sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksine göre 19. Sırada olan Aydın’ı gelişmişlik düzeyinin YGS puanına etkisi aynı ve yakın sırada olan illere göre daha yüksektir. Biz kendi rakiplerimiz olan bölgedeki illere göre çok daha farklı bir konumdayız. İlimiz okul açma oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olması YGS puanımızı olumlu etkilemektedir. İlimizde derslik başına düşen öğrenci oranı 21-22 oranında değişiklik gösteriyor. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı da Türkiye ortalamasının altında olması YGS puanımızı olumlu bir şekilde etkilemektedir” dedi.
“BAŞARILI OLMAK İSTEYEN BİR ÖĞRENCİ HER YERDE BAŞARILI OLABİLİR”
Başarı yakalayan bu üç okulun önümüzdeki yıllarda da başarısının daha da artacağını ve bu üç okulu diğer okulların da peşin sıra takip edeceğini inandığını kaydeden Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, “Başarılı olabilmek için okulun herhangi bir önemi yoktur. Başarılı olabilmek için disiplinli çalışmak, öğretmenleriyle, arkadaşlarıyla yaşadığı aile çevresiyle iyi ilişkiler içerisinde olmak çok önemlidir. Birinci olan Adnan Menderes Anadolu Lisesi öğrencimiz Mehmet Furkan Akkaya’ya teşekkür ediyor ve bu öğrencimiz diğer öğrencilerimize birçok açıdan örnek teşkil ediyor. Bazı öğrenciler Fen Lisesi’ni kazanamadıkları için çok ızdırap çekiyorlar. Bu duruma hiç gerek olmayıp başarılı olmak isteyen bir öğrenci her yerde başarılı olabilir. Bir kişinin aldığı eğitim çok önemli olmakla birlikte yarın sosyoekonomik hayata atıldıktan sonra da gösterilecek olan performans da en az akademik çalışmalar kadar önemlidir. Bunların rehber öğretmenler tarafından öğrencilere kişisel eğitimler noktasında aktarıldığını tahmin edebiliyorum. Ben bu açıdan da öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz gelecek adına çok büyük umutlar vaat ediyorlar. Biz Aydın Milli Eğitim camiası ve öğrenci velileri olarak bu açıdan da yetiştirdiğimiz öğrenciler bakımından da her bakımdan gurur duymalıyız. Öğrencilerimizin bu gururu hak ettiklerini yarın okullarından başarılı bir şekilde mezun oldukları zaman ben onların her nerede bulunurlarsa bulunsunlar Aydın’ı çok iyi şekilde temsil edeceklerini ve çok başarılı olacaklarını samimi bir şekilde inanıyorum. Bu anlamda ilk bine giren öğrencilerimizi velilerini öğretmenlerini ve milli eğitim bürokratları ve milli eğitim müdürümüzü Aydın’ın eğitimdeki marka değerini yükselttikleri için, Aydın’ın yıldızının daha fazla parlaması için büyük gayret sarfettikleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.