Aydınlılar Derneği Burs Sonuçları Açıklandı

Aydınlılar Derneği Burs Sonuçları Açıklandı

Aydınlı öğrencilerin burs ihtiyaçlarının karşılanması için "Öğrencine Sahip Çık" adıyla başlattığımız burs kampanyasında burs almaya hak kazanan öğrenciler belirlendi.

Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Apaydın burs almaya hak kazanan öğrencilerle ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Apaydın açıklamasında şunları söyledi. 

Aydınlı öğrencilerimizin burs ihtiyaçlarının karşılanması için kaynak oluşturulması amacıyla Ağustos ve Eylül aylarında derneğimizin www.aydinlilar.org resmi internet adresinde, mail, whatsapp, facebook, ve yerel gazeteler yoluyla hemşerilerimizden destek çağrısında bulunulmuştur. Bu çağrımıza önceden milletvekilliği görevinde bulunmuş hemşerilerimiz, halen milletvekilliği görevini yürüten milletvekillerimiz, Aydın ve Ankara’da başta olmak üzere diğer illerimizde yaşayan ve çeşitli kurumlarda görev yapan akademisyen, bürokrat, uzman, mali müşavir, avukat memur, işadamı, emekli hemşerilerimizden destek gelmiştir. Hemşerilerimizin bu desteği derneğimiz adına Ziraat Bankası Kızılay/Ankara Şubesinde burs için oluşturduğumuz hesapta toplanmaktadır.

 

Üniversitelerin açılmasına takiben yine www.aydinlilar.org resmi internet adresinde, mail, whatsapp gruplarımız ve facebook yoluyla duyuru yapılmış ve öğrencilerimizin www.aydinlilar.org internet adresimizde yer alan derneğimizin Burs Yönergesinde belirtilen bilgi ve belgelerle 31 Ekim 2021 tarihine kadar müracaat yapması sağlanmıştır. Öğrencilerimizin başvuruları yönetim kurulu içinden oluşturduğumuz Burs Komisyonunca incelenmiş ve yönetim kurulumuzun onayına sunulmuştur. Derneğimize burs almak için 50 müracaat yapılmış, başvuruda bulunan öğrencilerimizin bilgi ve belgeleri, Burs Komisyonu tarafından incelenmiş, değerlendirmenin daha sağlıklı yapılabilmesi için öğrencilerimizle 20 Kasım ve 23 Kasım 2021 tarihlerinde öğrencilerimizle bire bir görüşmeler yapılmış, öğrencilerin aile durumu, ailede şehit veya gazilik durumu, ihtiyaç ve başarı durumuna dikkate alınarak burs verilecek öğrenciler belirlenmiştir. Ayrıca öğrencilerimizle yapılan görüşmelerde önümüzdeki yıl burs değerlendirmemizde öğrencilerimizin akademik ve sosyal başarılarının göz önüne alınacağı ifade edilmiş, kişisel bilgilerin ve yardımlaşmanın mahremiyeti gereği hayırseverlerimizin ve öğrenci bilgilerinin kamuoyu ile paylaşılmayacağı bildirilmiştir.

 

Derneğimiz Burs Komisyonunun derneğimize burs başvurusunda bulunan 50 öğrenci ile ilgili burs bütçesini de dikkate alarak 26 Kasım 2021 tarihinde yaptığı değerlendirmeler neticesinde; 35 öğrencinin derneğimizin Ziraat Bankası Kızılay Şubesindeki burs hesabında toplanan kaynaktan, 4 öğrencinin (birer kişi) ise Ankara’da bulunan işadamı-avukat-uzman-mühendis hemşerimiz tarafından olmak üzere toplam 39 Aydınlı öğrencimizin desteklenmesi kararlaştırılmıştır. Burs almaya hak kazanan öğrencilerimizle iletişime geçerek kendilerine bilgi verilecek ve ödeme için gerekli bilgiler istenmiştir. Burs almaya hak kazanan öğrencilerimize Kasım ayından Haziran ayına kadar 8 ay boyunca her ay için 250 TL yatırılacak olup Kasım ayı ödemeleri 01 Aralık 2021 tarihinde hesaplarına yatırılmıştır.

 

Derneğimizin Ankara’da eğitim gören öğrencilere destek olmak amacıyla başlattığı burs kampanyasına destek olan hayırsever hemşerilerimizin ve faydalanan öğrenci sayısının artarak devam etmesini temenni ediyoruz. Derneğimizin burs kampanyasına destek olan hemşerilerimize vermiş oldukları destekten dolayı şahsım, yönetim kurulum ve öğrencilerimiz adına en kalbi duygularımızla şükranlarımızı sunarız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.