Aydınlılar nöbetçi eczanelere çok kolay ulaşacak

Aydınlılar nöbetçi eczanelere çok kolay ulaşacak

Aydın Eczacı Odası, hastaların nöbetçi eczaneleri kolaylıkla bulabilmesi için il genelindeki kamu hastanelerinin acil servislerine elektronik ekranlar yerleştirdi.

Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaaslan ve yönetim kurulu üyeleri, Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan Yazıcıoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Genel Sekreter Özcan’a yeni görevinde başarılar dileyen Eczacı Odası Başkanı Karaerslan, Özcan ile birlikte Aydın Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Acil Servisine yerleştirilen ve hastaların nöbetçi ezcaneleri daha kolay bulabilmesini sağlayan elektronik tabelayı birlikte inceledi.
Hastaların nöbetçi eczaneleri bulmakta güçlük yaşadığını belirten Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaaslan, "Bu uygulamayla, nöbetçi eczanenin nerde olduğunu, eczaneye nasıl gidildiğini ve iletişim numaralarını acil servislerdeki ekranlardan göstererek zaten zor durumda olan hasta vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak istiyoruz. Bu nedenle nöbetçi eczaneleri kolaylıkla bulabilmeleri için hastanelerin acil servislerine nöbetçi eczane hakkında detaylı bilgiler içeren büyük ekranlar konuldu. Bu ekranlarda eczane adı, eczanenin telefon numarası, yazılı ve görsel adres bilgileri bulunuyor. İlerleyen zamanlarda bu ekranlara, akıllı telefonlarla okutulabilen kare barkodlar koyacağız ve hastalar barkodu okuttuğu takdirde telefonlarından adres tarifi alabilecekler. Şimdilik ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi dahil il merkezindeki tüm hastanelerin acil servislerinde bu ekranlar yerleştirildi ve zamanla ilçelere de yayılacak. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin bu konudaki desteği bizim için çok değerli ve desteklerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım uygulama hastalarımıza çok faydalı olur" dedi.
Aydın Eczacı Odası yönetimine hayata geçirdikleri bu hizmet nedeniyle teşekkür eden Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm Dr. Selma Özcan Yazıcıoğlu da, "Aydın Eczacı Odası tarafından hastalarımıza yol gösterecek bu uygulama ilgi çekici ve faydalı olacaktır. Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaaslan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Vatandaşlarımız acil servislerimizde tedavisinin ardından hangi nöbetçi eczanenin görev yaptığını öğrenmesi çok kolay hale gelecektir. Aydın Eczacı Odası’nın bu konudaki çabaları bizim için çok önemli. Aynı amaca hizmet eden iki meslek grubuyuz. Birlikte daha güzel hizmetler sunmak ümidiyle" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.