Aydınlılar Suriye'de sivillere yönelik saldırıları kınadı

Aydınlılar Suriye'de sivillere yönelik saldırıları kınadı

Aydınlılar Suriye'de sivillere yönelik saldırıları kınadı

Aydın’da düzenlenen “Halep İçin Ses Ver” etkinliğinde, iç savaşında devam ettiği Suriye’de sivillere yönelik saldırılar kınandı.
İç savaşın sürdüğü Suriye’de başta Halep olmak üzere diğer yerleşim birimlerinde sivillere yönelik düzenlenen saldırılar, Efeler ilçesinde sivil toplum örgütleri tarafından “Halep İçin Ses Ver Aydın” sloganıyla düzenlenen etkinlikte protesto edildi.
Grup adına açıklama yapan Serdar Şirin, Suriye’de siviklere yönelik saldırıların devam ettiğine işaret ederek, “Zulüm ve gaddarlığın kelimelerle izah edilemeyecek, işkence ve katliamlara dair fotoğraflara bakmaya bile dayanamadığımız vahşi bir rejime yani Esad diktatörlüğüne, Baas rejimine karşı Suriye’deki halk tarafından 15 Mart 2011 tarihinde Dera’da başlatılan direnişin 6. yılına girdik. Ancak bu direniş burada yerli ve dış şer odaklarıyla da mücadele etmeye çalışıyor. Direnişin karşısında yer alan katil İran, katil Rusya, katil Çin, katil ABD, katil PKK, katil IŞİD ve benzeri işbirlikçiler her geçen gün katliamlarına bir yenisini daha ekleyerek, dünya insanlarının gözü önünde bir halkı yok etmeye devam ediyor. 10 günden beri Rusya ve işbirlikçileri tarafından havadan ve karadan yoğun bir şekilde bombalanan Halep, bütün zorluklara rağmen direnmeye devam etmektedir. Yüzlerce çocuk, kadın ve erkek şehit edilmiş, yaralıların sayısı bilinmemektedir. Bu insanlık dışı kıyım ve katliama karşı insanlık maalesef dilsiz ve sağır kesilmiştir. Özgürlük havarileri Halep’te mazlum insanların ölümlerini, can çekişmelerini adeta büyük bir sevinçle izlemektedir" diye konuştu.
Yapılan basın açıklamasının arından etkinliğe karılan Aydınlılar ve Aydın’a yerleşen Suriyeliler, Suriye’deki zulümlerin son bulması için dua etti. Etkinlikte Suriyeli çocukların da ellerini açarak dua etmesi, duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.