Aydınlıların tatil anlayışı değişti

Aydınlıların tatil anlayışı değişti

Aydın’da yaklaşık 30 yıldır yolcu taşımacılığı sektöründe hizmet veren Son Tuğra Turizm ve Tur İşletmesi Sahibi Tahsin Yörük ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da tatil anlayışının değiştiğini söyledi.

Globalleşen dünyada insanlar her ne kadar sanal alemde dünyaya dolaşma imkanı bulsa da fiziki olarak herkesin belirli aralıklarla bir yerlere gitmek istediğini belirten Yörük, “Artık ülkemizde tatil bir lüks değil ihtiyaç oldu. İnsanlar keyif için değil sağlık için bir yerden bir yere seyahat etmeye ve farklı coğrafyalar görmeye başladılar” dedi.

 

“Bir seyahat bin gamı giderir”

 

Eskiden insanların kısıtlı imkanlar nedeniyle yeterince seyahat edemediğini ancak günümüzde çalışanların verimliliğinin artmasının bile uzmanlarca seyahatlere bağlandığını belirten Tahsin Yörük, “Özellikle büyük firmalar iş yerinde motivasyon ve verim düşüklüğü yaşadığında ilk çare olarak çalışanlarını seyahate gönderiyor. Atalar ‘Bir seyahat bin gamı giderir’ demişler. Bu kapsamda pek çok firma çalışanlarının motive etmesi için toplu geziler düzenlemeye başladı. Yaptığımız araştırmalara göre Aydın’da yaşayan yaklaşık 1 milyon 80 bin kişiden seyahat engeli olmayanların yarısından fazlası bir şekilde kafa dinlemek için seyahat ediyor. Birkaç yıl öncesine kadar bir elin parmak sayısını geçmeyecek kadar tur şirketi var iken bu gün tur şirketi sayısı 50’ye ulaştı. İşini düzgün yapan hiçbir firma boş kalmıyor. Yaz kış turlar düzenleniyor” diyerek Türkiye’de yerli turizmin ciddi gelişme kaydettiğini söyledi.

Seyahat etmenin ispatlanmış pek çok faydasının olduğunu belirten Tahsin Yörük, bu konuda pek çok ata sözünün de olduğunu belirterek günümüz insanının sağlık ve iş verimini arttırmak amacıyla seyahat ettiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.