AYİMDER'den velilere seçmeli ders uyarısı

AYİMDER'den velilere seçmeli ders uyarısı

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği bugün ülkenin çeşitli yerlerinde seçmeli derslerle ilgili yaptığı basın açıklaması ile velileri uyardılar.

 Aydın İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (AYİMDER) Başkanı Muzaffer Sönmez, öğrenci velilerinin önümüzdeki yıl öğrencilerin seçmeli ders tercihi konusunda iyi seçim yapmalarını tavsiye ederek “Tercihini hangi meslekten yana yaparsa yapsın her bir gencimizin manevi dinamiklere sahip olması gerektiğinin bir kez daha altını çizmek istiyoruz. Bir neslin kaderini bir önceki nesil belirler” dedi.
Konuyla ilgili basın açıklaması yapan AYİMDER Başkanı Muzaffer Sönmez, “2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde ilkokul 4.sınıf, orta okul, lise öğrencileri ve velileri için en önemli nokta ‘Seçmeli Dersler’ konusuydu. Genç yavrularımızın din, ahlak ve değerler dünyamızdan kopmaması adına Temel Dini Bilgiler, Hz. Muhammed (sav)’in Hayatı, Kur’an-ı Kerim ve Arapça derslerini tercih etmeleri hususunda onları teşvik etmeliyiz. Ahlaklı bir toplumun yolu ahlaklı bireylerden geçer. Ahlak eğitimi ise Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatından örneklerin etkili ve cazip bir biçimde teşvik edilmesiyle mümkündür. Öğrencilerimizin en temel ibadet olan namazı kılabilmeleri ve örnek insan Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’nin hayatını öğrenerek O’nu daha iyi tanımaları ancak küçük yaşlarda alınan eğitimle gerçekleşecektir. Öğrencilerimiz tarafından seçmeli olarak alınan bu dersler, onların İslami konularda daha etkin bir bilgi birikimine sahip olmalarına, dini sadece akademik ve teorik bir ders olarak değil, bizzat hayatın içinde yaşanması gereken bir değer olarak anlamalarına katkı sağlayacaktır” diyerek seçmeli derslerin hem okunup hem yaşanması ile gençlerin daha sağlıklı yetişeceğine olan inancını dile getirdi.
Dinimize ait bazı pratik uygulamalar için gerekli olan bilgi ve becerileri küçük yaşlarda çocuklara kazandırılması gerektiğini belirten Sönmez açıklamasının devamında “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı güvenli bir şekilde geleceğe taşımak için sahip olmaları gereken medeniyet tasavvurunu inşa etmemiz gerekiyor. Bugün okul sıralarında kendilerine sunulan bilgileri tertemiz bir zihin ile özümseyen genç dimağlar sayesinde hayalini kurduğumuz medeniyet tasavvuruna ulaşacağız. Tercihini hangi meslekten yana yaparsa yapsın her bir gencimizin manevi dinamiklere sahip olması gerektiğinin bir kez daha altını çizmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.