Aylardır Sökelileri uykusuz bırakan firma yatırımlarını açıkladı

Aylardır Sökelileri uykusuz bırakan firma yatırımlarını açıkladı

Aylardır Sökelileri uykusuz bırakan firma yatırımlarını açıkladı

Aydın'ın Söke ilçesinde şehir merkezinin hemen yanında 500 dönüm alana kurulu çimento fabrikasının yetkilileri, bölgeye yapacakları yeni yatırım hakkında bilgi verdi. Aylardır oluşturdukları gürültü nedeniyle Söke halkını uykusuz bırakan firmanın yetkilileri, gürültünün sona erdiğini ancak iletişimsizlik nedeniyle sıkıntı yaşandığını belirtti.
Aylardır hiç kimseye kapılarını açmayan ve gece sabahlara kadar oluşturdukları gürültü dolayısıyla rahatsız olanların muhatap bulamadığı Batı Söke Çimento Fabrikasının yetkilileri bugün basınla bir araya geldi. Firmanın yetkilileri yeni kuracakları yıllık 1 milyon 650 bin tonluk yeni çimento fabrikası hakkında basın açıklaması yaptılar. Yapımı süren Batısöke Çimento Fabrikasının toplam maliyetinin 500 milyon TL'ye ulaşacağını belirten Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, "Grubun çimento ve klinker üretim kapasitesini iki katına çıkaracak olan yeni fabrika, Türkiye'nin bu alandaki toplam ihracatının yüzde 10'unu tek başına karşılayacak. Yeni fabrikanın 2018 Ocak ayında devreye girmesiyle üretimden istihdama, lojistikten enerji maliyetlerine, birçok alanda önemli kazanımlar elde edilecek" dedi.
Tesislerin tamamlanmasıyla birlikte yılda 800 bin ton çimento ihracatı gerçekleştirme olanağına kavuşacaklarını belirten Feyyaz Ünal, "Yeni yatırımımızla grubumuzun yıllık klinker üretim kapasitemiz 3.8 milyon tona, çimento üretim kapasitemiz ise 5.8 milyon tona ulaşacak. Böylece Batısöke ve Batıçim fabrikalarımızdan yılda 40 milyon dolara yakın ihracat yapabileceğiz" diyerek Söke'deki fabrikada çalışan sayısının da yatırımın tamamlanması ile yaklaşık 60 kişi artacağını söyledi.
Fabrika tamamlandığında 4 adet paketleme tesisi, kamyon dolum ünitesi, 2 adet paletizing ünitesi ve 2 adet big bag dolum sisteminden meydana gelen dev bir tesis haline geleceği belirtildi.
Gürültülü çalışma dönemde kimsenin bir yetkiliye ulaşamaması ile ilgili soruya, "Bu tür durumlarda her şirkette o tür püskürtmeyi yaparlar. Biz de bunu yaptık" yanıtını veren Ünal, gürültünün artık sona erdiğini ancak iletişimsizlik nedeniyle sıkıntı yaşandığını kaydetti. Feyyaz Ünal, "Bornova'daki tesislerde de çevre ile ilgili zaman zaman şikayet alıyoruz. Ancak bunun sayısı yok denecek kadar az. Son yıllarda artık toz miktarlarında ciddi azalma var. Söke'de fabrikamız da şehrin içinde kalan fabrikalardan birisi. Gürültü olduğu sırada şikayet geldi. Her şirkette olduğu gibi biz de o püskürtmeyi yaptık. İleride isterlerse vatandaşları fabrikamıza gezdirebiliriz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.