AYSO’nun hedefi doğalgaz

AYSO’nun hedefi doğalgaz

AYSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÇERÇİOĞLU:-"DOĞALGAZ AYDIN İÇİN BİR FİYASKO İLE SONUÇLANMIŞTIR"


Gerçek Gazetesi
Ege Bölgesi Sanayi Odası'ndan ayrılarak bağımsız oda olan Aydın Sanayi Odası'nın ilk yönetim kurulu başkanı Ercan Çerçioğlu Aydınlı sanayicilerin üzerinde önemle durduğu doğalgaz projesinin bir fiyasko ile sonuçlandığını söyledi. Doğalgazın Aydın'a geldiğini fakat Aydın'daki doğalgaz boru hattının, Aydın'dan teğet geçerek İzmir-Denizli arasındaki bağlantıyı sağladığını belirten Çerçioğlu; Doğalgaz boru hattının Aydın'dan teğet olarak geçmesinin Enerji Düzenleme Kurulu'nun Aydın'daki dağıtım ihalesinin yapmamasının bir nedeni olduğunu söyledi. Çerçioğlu, AYSO olarak gerekli girişimlerde bulunduklarını ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) Aydın dağıtım ihalesini 2008 Haziran'ına kadar yapmasını beklediklerinin altını çizdi.
EBSO'dan ayrılarak kurdukları Aydın Sanayi Odası'nın kuruluş aşaması hakkında da bilgiler veren AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Çerçioğlu; 2002-2003 yılları Aydınlı sanayicilerin bağımsızlık çalışmalarının ortaya somut olarak çıktığı bir dönem olmasına rağmen, bağımsızlıkla ilgili söylemler 90'lı yılların ortalarında ortaya atıldığını söyledi.
2003 yılında atılan somut adımlarla, Aydınlı sanayicilerden imza toplayarak, artarak devam eden gayretlerle bugüne geldiklerini ifade eden Çerçioğlu AYSO'nun kuruluş aşamasıyla ilgili "2004 yılında bakanlığa resmi başvuru 517 imza ile yapıldı. Bakanlık bu haklı talebi 'Yeni yasa çıkacak' gerekçesi ile reddedince biz de hukuksal yollarla hakkımızı aramaya başladık. Müteşebbis heyetimiz rahmetli Örsdemir Balkan başkanlığında konuyu Ankara İdari Mahkemesi'ne taşıdık ve bu hukuk süreci 2007 yılının Haziran ayında sonuçlandı. Sonuçlanan bu sürecin ardından bakanlığın yürütmeyi durdurma talebini Ankara İdari Mahkemesi reddetti ve 2007 yılı Ağustos ayı sonunda önümüzde Aydın Sanayi Odası'nın kurulması için hiçbir engel kalmamış oldu" dedi.

BAĞIMSIZ
FAALİYETLERE
BAŞLAYACAĞIZ
EBSO'dan ayrılma isteklerine ve bağımsız oda kurmaları konusunda İzmirli sanayicilerin de kendilerine destek olduğunu söyleyen Çerçioğlu "Ege Bölgesi Sanayi Odası üyesi dostlarımızla girdiğimiz diyaloglar sonucunda da EBSO'dan ayrılma isteğimize de karşı çıkmadılar ve Aydın'ın bağımsız sanayi odasını kurmuş olduk. Bakanlığın ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin listelerimizi onaylayarak EBSO'dan üyeliklerimizin düşmesi ve Aydın Sanayi Odası'na nakli ile tüzel kişiliğimize kavuşacağız ve bağımsız faaliyetlerimize resmen başlayacağız" dedi.
AYSO DOĞALGAZ KOMİSYONU KURACAK
Doğalgaz projesini Aydın için bir fiyasko olarak değerlendiren Ercan Çerçioğlu; bu konuda "Doğalgaz Aydın'a geldi ve geçti. Aydın'a doğal gazla ilgili hiçbir faaliyet ne sanayicilerimize ne de hane halkına ulaşmadı. Bunun sebebi de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) dağıtım ihalesini yapmamış olmasıdır. Şu an Aydın'dan geçen boru hattı iletim ihalesinin soncu ve İzmir ile Denizli arsındaki doğal gaz bağlantısını sağlıyor" ifadelerine yer verdi.
Bundan sonra yapılması gerekenin Aydın'a özel bir dağıtım ihalesi yapılması olduğunu sözlerine ekleyen Çerçioğlu; yapılacak olan ihalenin ilk etapta Aydın'daki iki Organize Sanayi Bölgesi ve Aydın Merkez'deki evlere ve fabrikalara götürülmesi ile ilgili olması gerektiğini kaydetti. EPDK'nın bunun bir an önce yapılması ile ilgili çalışmalarına geçtiğimiz ay başladığını beliten Çerçioğlu "TBMM'deki temsilcilerimize Aydın'da yapılmasını istediğimiz doğalgaz dağıtım ihalesi konusunu iletmiştik, şimdi de AYSO olarak Aydın'a gelmesini istediğimiz doğal gazın takipçisi olacağız. Geçen dönem doğalgazın Aydın'a gelişine önder olan sanayi odamız kendi bünyesinde bir enerji komisyonu kurarak konuyu özellikle ele alarak başarıya ulaştı. Şimdi aynı şekilde bir çalışma içine girip bir enerji komisyonu ile konunun takipçisi olacağız. Enerji komisyonundaki arkadaşlarımızın bundan başka görevi olmayacak ve Aydın'a doğalgazın bir an önce hem sanayi kuruluşlarına hem de hane halkına ulaşmasına gayret edecek. Hedefimiz 2008 yılının Haziran ayından önce EPDK'nın yapacak olduğu ihalenin sonuçlandırılması" dedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.