AYTO 2016 yılı Girişimcilik eğitimlerine başlıyor

AYTO 2016 yılı Girişimcilik eğitimlerine başlıyor

Aydın Ticaret Odası (AYTO), İŞKUR İl Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen KOSGEB onaylı Temel Girişimcilik eğitimleri başlıyor.

AYTO’nun geçtiğimiz yıl başlattığı GİRİŞİMCİLİK atağı ile 300 kişi sertifikalarını almıştı, AYTO 2016 yılında da Aydın’a yeni girişimciler kazandırmaya devam edecek. AYTO’nun 2016 yılı için planladığı Girişimcilik atağı için ilk eleme 24 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşecek.
Toplam 70 saat gerçekleştirilecek olan eğitimlere 19-65 yaş arasında İŞKUR’a kayıtlı herkes katılabilecek. AYTO hizmet binasında gerçekleştirilecek olan eğitimlerin sonunda eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere KOSGEB Onaylı Girişimcilik Belgesi verilecek. Girişimcilik Belgesi alan kursiyerler KOSGEB’e sunacakları projelerinin onaylanması halinde İşletme Kuruluş Desteği 2 bin TL, Kuruluş Dönemi Makine Teçhizat Desteği 18 bin TL, İşletme Giderleri Desteği 30 bin TL olmak üzere 50 bin TL geri ödemesiz, 100 bin TL’de geri ödemeli Sabit Yatırım Desteğinden faydalanabilecek.
Girişimcilik eğitimlerinde katılımcılara, girişimcilik ile ilgili temel bilgiler verilecek, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri yaptırılacak, iş planı kavramı ve öğeleri anlatılacak ve bunların pekiştirilmesine yönelik çalışmalar düzenlenecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.