AYTO Aydın inciri ile Uluslararası Coğrafi İşaretler Sempozyumunda

AYTO Aydın inciri ile Uluslararası Coğrafi İşaretler Sempozyumunda

AYTO Aydın inciri ile Uluslararası Coğrafi İşaretler Sempozyumunda

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜciTA) işbirliğinde Muğla’da düzenlenen “Uluslararası Coğrafi İşaretler Sempozyumu” na Aydın Ticaret Odası (AYTO), Aydın İnciri ile konuk oda olarak katıldı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜciTA) işbirliğinde düzenlenen “Yükselen Bir Değer: Coğrafi İşaretler” konulu sempozyum da Aydın Ticaret Odası Avrupa Birliği tescilli Aydın İnciri’ni tanıttı.
3 gün süren sempozyumun açılış konuşmalarının ardından sempozyum kapsamında düzenlenen oturumlara geçildi. Oturumlara konuşmacı olarak, Kafkas Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mitat Şahin, Türk Patent Enstitüsü’nden Suzan Kılıç, YÜciTA Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, Prof. Dr. Selim Çağatay, Metro Toptancı Market’ten Ayşin Işıkgece ve Tülay Özel, Montpellier Akdeniz Tarım Enstitüsü önceki Müdürü Prof. Dr. Gerard Ghersi, Fransa Büyükelçiliği Tarım Müsteşarı Pierre Autissier, Comte Yönetimi Mesleklerarası Komitesinden Claude Vermot Desroches, Montpellier Akdeniz Tarım Enstitüsünden Prof. Dr. Selma Tozanlı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Prof. Dr. Ummuhan Gökovalı, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya, Zeytin Dostu Derneği Genel Sekreteri Atila Totoş, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin katıldı.
Muğla’da düzenlenen Uluslararası Coğrafi İşaretler Sempozyumu’nu değerlendiren AYTO Başkanı Hakan Ülken, “AYTO adına, 17 Şubat 2016 tarihinde Avrupa Birliği’nde tescili tamamlanan Aydın İncirimizin tanıtımını davet edildiğimiz her platformda gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz ay Ankara’da TOBB nezdinde gerçekleştirilen Coğrafi İşaretlere ilişkin bir toplantıda iyi uygulama örneği olarak Genel Sekreterimiz İlknur Kabasakal tarafından yapılan bir sunum ile tanıtımı gerçekleştirilmişti. Yine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜciTA) işbirliğinde gerçekleştirilen Yükselen Bir Küresel Değer: Coğrafi İşaretler Sempozyumu’nda konuk olarak katılarak açtığımız standta Aydın İncirimizi tanıttık.” dedi.
Aydın İnciri’nin Aydın için önemine değinen AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Aydın İnciri bizim gözbebeğimiz, üreticisi ile tüccarı ile ihracatçısı ile pek çok ailenin ekonomisine katkı sağladığı ve Aydın ekonomisine yön verdiği aşikardır. Aydın Ticaret Odası olarak her yerde ve her zaman Aydın İnciri’nin tanıtımına ve tüketiminin artırılmasına yönelik her türlü organizasyonda yer almaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.